Heleen van Royen ontploft tijdens Derksen-discussie

Helen van Royen ontploft tijdens tv programma
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Heleen van Royen mengde zich gisteren in HLF8 in een felle discussie over Johan Derksen. Ze vertelt over haar eigen ‘jeugdzonde’, dat volgens haar vergelijkbaar is met de situatie die Derksen vertelde. Maar wanneer tafelgast Susan Smit stelt dat het niet met elkaar te vergelijken is, ontploft Heleen.

Dat Johan het gevoel heeft dat heel Nederland inmiddels tegen hem is, werd gisteren wel duidelijk in Vandaag Inside. Hij gaf aan te stoppen met het programma omdat iedereen in zijn omgeving hem in de steek heeft gelaten.

Heleen van Royen bekend ook een ‘jeugdzonde’

Maar tijdens HLF8 was er één iemand die in de bres sprong voor Derksen. Heleen van Royen sprak zich kritisch uit tegenover de situatie rondom Derksen, want volgens haar gaat alle ophef wel heel ver. De sponsoren trekken zich terug, het OM gaat een onderzoek starten en veel opdrachtgevers van Derksen willen niets meer met hem te maken hebben.

Heleen haalde gisteren een eigen ‘jeugdzonde’ aan, die volgens haar vergelijkbaar is met het verhaal van Johan. ,,We waren nog onder de twintig en ook losgeslagen. En de buurjongen die we allebei heel leuk vonden hadden we ons huis ingelokt, er stond een enorme fles Cointreau, die hebben we echt bij hem naar binnen gegoten glaasje voor glaasje. Nou, gelukkig heeft hij het overleefd en geen alcoholvergiftiging opgelopen”, bekende Heleen.

‘Klap in het gezicht van alle vrouwen’

Maar medetafelgast Susan Smit vond het verhaal helemaal niet hetzelfde als dat van Johan. ,,Ik vind het geen vergelijkbare anekdote”, zei ze stellig. ,,En wij lachen hier ook niet om.”

Aan het eind van de uitzending wilde Heleen er nog wat over kwijt. ,,Ik wil nog één dingetje zeggen: dat het OM nu een onderzoek gaat instellen en getuigen oproept om zich te melden, vind ik wel echt een klap in het gezicht van alle vrouwen die wél aangifte hebben gedaan en die al heel lang zitten te wachten op de behandeling van hun zaak”, zei ze kwaad.

Heleen ontploft

,,Echte zedenzaken, echte vrouwen die écht aangifte hebben gedaan en niet een of ander kroegborrelpraat van vijftig jaar geleden. OM, ga je met de zaken van nú bezighouden met de vrouwen die nú daarop zitten te wachten.”

Susan denkt daar anders over. ,,De vrouwen die deze commotie zien denken: ja! Ik ga wél aangifte doen!”, waarna Heleen ontploft. ,,Nee!”, schreeuwt ze. ,,Die denken: o lekker, nu zijn we bij 1974! Ik zou echt superpissig zijn!”

Tags

Heleen van RoyenHLF8Johan Derksen

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie