Herman Finkers herneemt toppositie in bioscooplijst

Door: DitjesDatjes
02-06-2020

De filmhit De Beentjes van Sint-Hildegard met Herman Finkers in de hoofdrol heeft na ruim twee maanden de toppositie in de lijst van Nederlandse bioscoopfilms hernomen. De komedie trok maandag iets meer dan 2.300 bezoekers en behaalde daarmee de eerste plek.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De film, over een Twents koppel in een relatiecrisis, wist in een maand tijd meer dan 500.000 bezoekers te trekken en was daarmee ruim vier weken lang de best bezochte film in Nederland. Nu de bioscopen na de coronapauze weer opengaan, is de Finkers-komedie nog steeds onverminderd populair.

Er worden nu overigens per dag wel minder bezoekers getrokken dan vóór de coronasluiting. Bioscopen mogen per vertoning niet meer dan dertig mensen in de zaal toelaten. Om ervoor te zorgen dat bezoekers anderhalve meter afstand kunnen houden, zijn er ook veel minder vertoningen per bioscoop per dag.

Jachterwachter

Op de tweede plek staat de thriller I See You, met acteurs Helen Hunt en Jon Tenney in de hoofdrollen. De spannende film vertelt over een rechercheur die in een klein dorpje meewerkt aan het onderzoek naar een verdwenen jongetje. Ondertussen gebeuren er in zijn huis allerlei onverklaarbare zaken.

Een andere film die het opvallend goed doet in de voorverkoop is Jachterwachter, de eerste bioscooptitel van het duo Rundfunk. Alle voorpremières op 8, 9 en 10 juni zijn inmiddels uitverkocht.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD