Herman Finkers openhartig over ziekte

Herman Finkers
Door: Tanja Brouwer
19-02-2020

Herman Finkers (65) kreeg ruim twintig jaar geleden te horen dat hij lijdt aan chronische lymfatische leukemie. In 2018 ging het niet goed met hem en liet hij weten dat hij geen kracht meer had om voorstellingen te schrijven. Maar nu lijkt het beter met hem te gaan.

‘Dit smaakt naar meer’

Onlangs is de film De Beentjes van Sint Hildegard in premiere gegaan. Het is de eerste bioscoopfilm waar Herman in speelt en is momenteel zelfs de best bezochte bioscoopfilm van Nederland. ,,Toen de producent mij vroeg of ik de hoofdrol wilde spelen, voelde ik dat ik dit aankom”, vertelt Herman aan weekblad Story. ,,Ik kreeg ook weer zin in schrijven en stelde voor het van oorsprong Tsjechische scenario te herschrijven. Ik heb er enorm veel plezier aan beleefd en kreeg er ook energie van.” Dat was twee jaar geleden wel anders, toen hij bijna al zijn werk neerlegde. ,,Dit smaakt naar meer. Ik voel me ook goed. Ik durf wel te zeggen dat mijn ziekte stabiel is.”

De film gaat over een koppel dat dat na 35 jaar huwelijk de balans opmaakt en zich afvraagt of het huwelijk nog wel zo gelukkig is. In zijn eigen leven hoeft Herman daar gelukkig niet bij stil te staan. Hij is al veertig jaar samen met zijn vrouw Hetty en ze zijn nog steeds dol op elkaar. ,,Het geheim van ons huwelijk is dat we elkaar altijd enorm vrij hebben gelaten”, vertelt hij. ,,Juist omdat we ieder ons eigen leven hebben, zijn we samen al veertig jaar ontzettend gelukkig.”

TAGS

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen