Het blijft oppassen met corona, maar wat kunnen we morgen weer doen?

Gesprek van de Dag versoepelen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Het licht staat op groen, de coronacijfers dalen in de ziekenhuizen en dat geldt ook voor het aantal besmettingen. Het kabinet-Rutte is tevreden, de harde werkers in de gezondheidszorg staan nog steeds onder hoogspanning.

Nederland gaat verder door met versoepelen. Het eind van de coronacrisis lijkt in zicht. Met dank aan de vaccinaties. Nederland haalt opgelucht adem.

Er komt een kwart minder patiënten binnen bij de ziekenhuizen dan in de tweede helft van april!

Volgens Ernst Kuipers, hij is voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), is de drukte nog niet voorbij. Maar ook de directeur van het Erasmus in Rotterdam steunt de versoepelingen. ,,Het is fantastisch dat de cijfers zo rap naar beneden gaan”, aldus Kuipers.

,,Het aantal patiënten dat instroomt is een goede voorspeller voor de komende weken”, zegt Kuipers. Sterker, de daling gaat zelfs harder dan verwacht, zo blijkt uit de grafieken van het LNAZ. ,,Ik ben totaal niet bevreesd voor de versoepelingen. Al moeten we de komende weken wel goed kijken of deze trend zich doorzet”, aldus Kuipers.

De nieuwe versoepelingen:

Sporten

Zwembaden, sportzalen, sportscholen mogen weer open. je moet wel reserveren! Nog geen lessen. Buitensporten in teamverband wordt mogelijk, maar publiek is niet welkom.

Musea

De deuren gaan open van de openluchtmusea, theaters in buitenlucht, beeldentuinen en openluchtmonumenten.

Horeca

Hier zal Koninklijke Horeca Nederland blij mee zijn, want er kan straks ook weer een avondmaatijd op het terras worden geserveerd. Terrassen mogen open van 06.00 uur ‘s ochtends tot 20.00 uur ‘s avonds. Dat geldt ook voor voetbalkantines en andere sportlokaties. Maar: maximaal 50 mensen op het terras.

Cultuur
Bibliotheken mogen vanaf donderdag weer open. Accommodaties voor kunst- en cultuurbeoefening (binnen en buiten) heropenen: muziek- dans- en toneelles kan weer doorgaan. Geen groepslessen.

Kinderboerderijen en pretparken

Met de kinderen naar De Efteling oef Duinrell mag weer! Attractieparken, natuurparken, speeltuinen, kinderboerderijen en dierentuinen gaan weer open.

Bordelen
Voor wie geïnteresseerd is, alle contactberoepers in de sekswereld gaan weer aan de slag.

Tags

CORONAERNST KUIPERSGESPREK VAN DE DAGIC-BEDDEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck