Waarom is het over en uit tussen Kimberley en Tino Martin: ‘Het is goed zo’

Tino Martin
Door: Jos La Grande
30-08-2019

Tinus Kouwenberg, alias Tino Martin, kan inmiddels als zanger de hele wereld aan. De fans liggen aan zijn voeten. Maar de liefde van zijn leven is hij kwijt. Het is over en uit met Kimberley Kruiter, de dochter van de eigenaar van het Amsterdamse feestcafé Jantjes Verjaardag.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Bijna 20 jaar lang knokte de zanger voor zijn succes. Dag in, dag uit, van talentenjacht naar bruiloften: het was krabben en bijten. Tinus zag de diepe ravijnen allemaal van dichtbij. Zeventien jaar geleden deed hij al mee met de Soundmixshow van Hennie Huisman. ,,Mijn stem lijkt hooguit op die van René in zijn betere jaren”, zei Tino er ooit zelf over.

Uithalen

De perfecte look-a-like van René Froger, inclusief de lange uithalen, was het prototype van een zanger van ‘net niet’. Bovendien zwaarlijvig en een playlist met vooral covers van de Froger-cd’s. Toen hij onder de vleugels van Studio One kwam met Lucien Beld en Johnny Sap ging het snel wel bergopwaarts: eigen liedjes, een Tino Martin-sound, concerten en een personal-trainer die ervoor zorgde dat de kilo’s ervan afvlogen.

Tino Martin
Tinus en Kimberley in betere tijden.

Relatie

Het is niet de eerste keer dat het misgaat met een relatie van Tino. De vorige relatie met Astrid ging uit toen eindelijk het succes kwam. ,,Zij heeft het hele begin van mijn carrière meegemaakt en me geweldig gesteund. Maar zij werkte in het onderwijs, ze is lerares, en ja, dan loop je in je relatie toch het gevaar dat je elkaar uit het oog verliest en te ver van elkaar verwijderd raakt. Dat is precies waardoor we uit elkaar gegaan zijn”, aldus Tino Martin over zijn ex en vervolgens kwam Kimberley Kruiter in beeld.

Schoonvader

Zij heeft haar hart liggen bij haar café Tante Roosje in het centrum van de stad. Ze won er zelfs een prijs mee in 2018: het beste Nightlife café. In de bekende horecatent van haar vader Jan Kruiter trad Tino regelmatig op: het werden spetterende feesten.

Door de ‘schoonfamilie’ leerde hij ook beter Vinkeveen kennen, de woonplaats van de familie onder de rook van Amsterdam. Tino was regelmatig te zien met een bootje op de plas of bivakkeerde op een eilandje met de hond, terwijl er een kampvuur werd gemaakt.

Dat waren de gouden tijden van verliefdheid en koestering. Tino adoreerde Kimberley. Er is zelfs een huis voor een groot bedrag aan de Vinkeveense Plassen gekocht, waarvan de grondige verbouwing ongeveer klaar moet zijn.

Hits

En ondertussen nam het succes alleen maar toe. Nederland zingt ‘Zij liet mij vallen’ en alle andere hits mee. De dood van zijn zus Kim in april 2018 hakte er begrijpelijkerwijs hard in. Ze leed aan botkanker. Tranen en emoties; het werd een emotionele achtbaan voor Tino. Desondanks pakte de zanger de draad weer op. Hij deed aan Beste Zangers mee en scoorde zijn eerste top 10-hit met Zij weet het.

Wat is er misgegaan? In juni verklaart Tino nog publiekelijk de liefde aan Kimberley, ze waren dol op elkaar. Uit elkaar gegroeid. Zou dat het dus zijn. Agenda’s die uit elkaar zijn gaan lopen. Liefde die omslaat in vijandschap? Het zijn speculaties die passen bij het klassieke verhaal in de showbizz.

Tino Martin is een successtory. Echter privé is het opnieuw niet gelukt. Is de schijnwereld die de showbusiness de spelbreker of was de liefdesvlam inderdaad gedoofd?

Situatie

Ja natuurlijk zijn de liedjes van Tino van toepassing op zijn huidige situatie. Van ‘Jij liet mij vallen’ tot ‘Het is goed zo’. Of ‘Voorbij’, ‘Dat ik je zo zou missen’ en ‘Hou me vast’.

Ik dacht dat het uit was‘ is ook zo’n klassieker van Tino tijdens zijn recente concerten, onder andere in het Amsterdamse Olympisch Stadion. ‘Geen spijt‘ is de andere boodschap die Tino uitdraagt.

De jonge, succesvolle zanger van het levenslied zal weer een nieuw leven moeten opbouwen. Zonder Kimberley. Geen huwelijksaanzoek, geen sprookjeshuwelijk. Het leven is een lach en een traan, maar het is zuur dat de droom van deze jonge, hardwerkende mensen nu zo uiteenspat. ,,Doe wat je wil“, klinkt het via de luidspreker…

LEES HEER OVER DE GESCHIEDENIS VAN TINO:

Tino Martin

Tino Martin stond op de cover van Ditjes & Datjes:

Tino Martin
Foto: Johannes Dalhuijsen

 

Meer DenD