Hierom is Charlène niet welkom bij de kroning van Charles

Charlene niet welkom bij kroning Charles
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Meghan Markle is niet de enige royal die afwezig is bij de kroning van koning Charles deze week. Ook prinses Charlène is niet welkom. Waarom?

Het zou de ultieme test voor prinses Charlène moeten worden: houdt ze de ‘schone schijn’ op door samen met prins Albert naar de kroning van Charles te komen, of gaat Albert zónder haar? Al in januari werd aangekondigd dat Albert en Charlène aanwezig zullen zijn bij de kroning van koning Charles, terwijl de gastenlijst nog niet in de maak was.

Geschiedenis

Er werd dan ook vermoed dat de aankondiging te maken had met de geruchten over de huwelijkscrisis van Albert en Charlène. Maar volgens geruchten is Charlène helemaal niet welkom op de kroning van Charles. Waarom? Volgens Portugese media heeft het te maken met de geschiedenis van de monarchie van Monaco. Francesco Grimaldi kwam in 1297 aan de macht en stichtte het nog steeds regerende Huis Grimaldi. Hij zorgde er destijds voor dat alle belangrijke figuren vermoord werden zodat hij aan de macht kon komen.

‘Ook Albert niet welkom’

Hoewel het om verre geschiedenis gaat, zouden de Grimaldi’s nog steeds niet populair zijn bij andere royals. Niet alleen Charlène is daarom niet welkom bij de kroning, maar ook prins Albert niet. Dat meldt het Portugese magazine Caras.

Tags

KONING CHARLESPRINS ALBERTPRINSES CHARLENE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck