HIEROM is Kate Middleton afwezig bij herdenking Diana

Kate Middleton
Door: Charlotte Wijnen
29-06-2021

Behalve Meghan Markle, is er nóg een opvallende afwezige bij de herdenking van Diana. William’s echtgenote Kate Middleton komt ook niet naar Londen. En dat heeft deze reden…

Aanwezigen ingeperkt

Hoewel verwacht werd dat Kate klaar zou staan om de vrede tussen William en zijn broer Harry tot stand te brengen, zal ze niet aanwezig zijn.

Op de herdenking wordt een nieuw standbeeld voor de zestigste geboortedag van prinses Diana onthuld. Maar vanwege de coronamaatregelen werd het aantal aanwezigen ingeperkt.

Perfect excuus

Maar een bron vertelt aan Page Six dat William niet wilde dat Kate zou komen omdat ze dan betrokken zou raken bij de ruzie tussen hem en zijn broer Harry.

Volgens de bron is de afwezigheid van Kate ‘veelzeggend’. ,,Catherine’s afwezigheid spreekt boekdelen”, aldus de bron in Page Six.

,,Ik denk dat het inperken van de gasten een perfect excuus is voor Catherine om weg te blijven. William is het drama beu en zij moet hier niet bij betrokken worden. Zij plannen een privébezoekje met hun kinderen.” Volgens de bron is William vastbesloten om dit belangrijke moment van de herdenking niet te laten overschaduwen door al het drama.

Wel of geen verzoening?

Wel valt te betwijfelen of de broers weer nader tot elkaar zullen komen. ,,Harry kan nogal eigenwijs en defensief zijn”, aldus de bron. Het is dus maar de vraag of hij zich zal verontschuldigen.

Maar volgens koninklijke biograaf Robert Lacey is er juist wél kans op verzoening. ,,Er is mij gezegd dat Harry zijn vrienden heeft vertelt dat hij zich wil verzoenen en dat hij bereid is enkele van de fouten die hij heeft gemaakt toe te geven”, aldus Lacy in Express.

Confronterend

Ook zal prins Charles niet aanwezig zijn bij de herdenking. Voor hem zou de herdenking te confronterend zijn. Het zou te veel ‘oude wonden openhalen’.

,,Het zou herinneringen kunnen terugbrengen. Of ze nu vrolijk, droevig of vol spijt zijn”, aldus een bron in de UK Times. ,,Sinds Diana’s dood heeft hij ervoor gekozen om die herinneringen voor zich te houden en het aan zijn zoons over te laten.”

Meer DenD