‘Heimwee zorgt bij prins Harry voor spijt’

Prins Harry heeft spijt
Door: Jos La Grande
28-06-2021

De naar de VS gevluchte prins Harry zou volgens een insider op het punt staan ‘enige’ van zijn fouten van de afgelopen tijd te willen toegeven. Aan de vooravond van de onthulling van het Diana-monument in de ‘verzonken tuin’ bij Kensington Palace wordt met spanning uitgekeken hoe de broers Harry en William zich gedragen.

Volgens een koninklijke expert zou Harry in een bui van heimwee bereid zijn om op sommige punten zijn spijt te betuigen aan zijn directe familieleden.

De afgelopen weken zou Harry met enkele vrienden hebben gebeld, omdat zijn publiekelijk gedane uitlatingen bepaald niet in goede aarde zijn gevallen. Niet bij de familie, niet bij de Britse media, maar ook niet bij de vrienden.

Biograaf

Volgens de koninklijke biograaf Robert Lacey zouden de vrienden van Harry hem hebben gewezen op de gevolgen van de stroom van kwetsende, persoonlijke uitlatingen.

Lacey via de Britse krant Express: ,,Er is mij gezegd dat Harry zijn vrienden heeft verteld dat hij zich wil verzoenen en dat hij bereid is enkele van de fouten die hij heeft gemaakt toe te geven.”

Zoals bijvoorbeeld vorige maand toen prins Harry het Britse koningshuis in de Apple TV-documentaireserie The Me You Can’t See beschuldigde van ‘totale verwaarlozing’. Ook was hij kritisch over de invulling van het vaderschap door prins Charles in de podcast Armchair Expert.

Meghan grote afwezige

Grote afwezige deze week is Meghan, die thuisbleef bij de twee kinderen, Archie en hun pasgeboren dochter Lilibet. Of de Britten Meghan ooit nog gaan terugzien op Brits grondgebied is moeilijk te zeggen. Want er is inmiddels twijfel ontstaan of ze volgend jaar bij het jubileum van koningin Elisabeth zal zijn.

Harry logeert dezer dagen in Frogmore Cottage waar hij in quarantaine is gegaan. Donderdag zal hij zij aan zij met zijn broer prins William het monument van hun moeder Diana onthullen, dat is gemaakt door Ian Rank-Broadley.

Meer DenD