ZIEN: Hilarische Prinsjesdagvlog Alexia gaat viraal

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Hoe heeft prinses Alexia haar eerste Prinsjesdag beleefd? De makers van De avondshow met Arjen Lubach hebben wel een idee en hebben een Prinsjesdagvlog vanuit de ogen van de prinses gemaakt. De beelden zorgen voor grote hilariteit bij kijkers.

,,Hey, it’s me, Alexia”, begint de stem van ‘Alexia’ in de vlog. ,,Welkom bij weer een nieuwe dag uit mijn tussenjaar. Vandaag dan de grote dag: Prinsjesdag.”

Prinsjesdagvlog

Haar dag begint met de wekker die al vroeg in de ochtend gaat. Vervolgens gaat ze naar de slaapkamer van haar ouders om ze wakker te maken. ,,Ga weg!”, hoor je ‘Willem-Alexander’, die onder een Ajax-dekbed slaapt, in het filmpje roepen.

Ook laat ‘Alexia’ het koninklijke ontbijtje zien. ,,Dit is mijn ontbijt en van m’n zussen: lekker havermoutje.” Vervolgens stapt ze onder de douche. ,,M’n vader houdt weer ziek lang de badkamer bezet”, zucht ze.

Koetsen

Daarna gaat ze een koffie halen met havermelk. ,,M’n vader wilde met rum, maar dat hadden ze niet. Supergênant. Toen autootje naar Noordeinde. Playlist van m’n vader. Echt niet te doen.”

Toen ze eenmaal aankwamen moesten ze de koetsen in, vervolgt ‘Alexia’. Ze noemt Glazen Koets de ‘glako’ en ziet de leden van de Staten-Generaal als castleden van Harry Potter. Zo noemt ze Geert Wilders Draco Malfoy en Caroline van der Plas Hagrid.

‘Helemaal kapot’

Vervolgens ging Willem-Alexander ‘een toespraakje doen’ en omdat het zo lang duurde zag Alexia de kans om ‘even te vapen’. Daarna was de balkonscène en ook dat was heel vermoeiend. ,,Beetje wuiven, letterlijk heel Nederland stond er. Toen mochten we eindelijk weer weg. Ik was oprecht helemaal kapot.”

Op de terugweg naar huis werd Willem-Alexander nog vergeten. ,,Elk jaar hetzelfde jongens!”, klaagt hij. Als avondeten besluit de koninklijke familie sushi te bestellen bij Thuisbezorgd, maar ook dat ging mis. ,,Thuisbezorgd kon wéér de oprit niet vinden. Gierend matig”, zucht ‘Alexia’.

Om de dag af te sluiten neemt ze een gouden masker. ,,Lachen naar gewone mensen heeft echt het vocht uit m’n bakkes getrokken.”

@alexxxiavanoranje Mijn eerste Prinsjesdag, ik mocht niet zoveel doen maar toch super chille dag gehad. #fyp #prinsjesdag #romeinserijk #koning #superchill ♬ origineel geluid – alexiamazing

Tags

PRINSES ALEXIA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck