History Channel scoort in VS met serie van Roel Reiné

Door: DitjesDatjes
19-02-2020

De serie over de Amerikaanse president George Washington die mede gemaakt is door de Nederlandse regisseur Roel Reiné, scoort goed op History Channel. De eerste aflevering van de driedelige reeks werd zondagavond gezien door 2,6 miljoen Amerikanen. Hiermee was het de best bekeken Amerikaanse première voor een historische miniserie in drie jaar tijd, meldt de zender.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Met het zes uur durende docudrama wil het kanaal naar eigen zeggen “het kille imago van Washington afbreken en het leven tonen van de man die iedereen kent, maar van wie maar weinigen het echte verhaal snappen”. Reiné was verantwoordelijk voor alle dramascènes. Hij werkte voor het project samen met de succesvolle Nederlandse cameraman Rolf Dekens. De opnames vonden vorig jaar plaats, onder meer in Roemenië.

Washington (1732-1799) was de opperbevelhebber van de koloniën tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog (1775-1783) en werd daarna de eerste president van de Verenigde Staten.

Het is niet de eerste productie die Reiné maakt voor History Channel. Eerder draaide hij ook een aantal afleveringen van de serie Knightfall, met Star Wars-acteur Mark Hamill. In Nederland draaide Reiné ook twee grote historische films: het succesvolle epos Michiel de Ruyter en het middeleeuwse drama Redbad. De regisseur vertrok zeventien jaar geleden naar Hollywood waar hij doorbrak met het maken van relatief goedkope actiefilms.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD