Hoera! Nieuwe foto van jarige prinses Amalia onthuld

Nieuwe foto prinses Amalia onthuld
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Hoera, prinses Amalia is vandaag 20 jaar geworden! Ter gelegenheid van haar verjaardag heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) een nieuwe foto van Amalia gedeeld.

Op de foto, die in december 2022 werd gemaakt op Paleis Noordeinde, poseert Amalia in een zwarte blazer voor een spiegel. Om haar nek draagt ze een ketting met diverse bedeltjes eraan, waaronder een oogje, een hartje en een sterretje. Andere foto’s van deze sessie, geschoten door fotograaf Gemmy Woud-Binnendijk, werden eerder al gepubliceerd.

Verjaardag

Over hoe Amalia haar verjaardag viert wil de RVD geen uitspraken doen, omdat de verjaardag een privéaangelegenheid betreft. Vorig jaar moest de prinses haar verjaardag alleen vieren. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren die dag aanwezig bij de uitreiking van de Prins Claus Impact Awards 2022. De prijs werd in 1996 ingesteld ter ere van prins Claus, de overleden vader van Willem-Alexander, om zijn inzet voor cultuur te erkennen.

Zonder Ariane

Ook Alexia was er vorig jaar niet. Zij zat toen nog op school in Wales en keerde alleen terug naar Nederland tijdens de vakanties. Nu is Alexia weer thuis, maar viert Amalia haar verjaardag zonder haar andere zus. Ariane is namelijk in Italië, waar ze haar middelbareschooltijd vervolgt aan het United World College Adriatic.

Tags

PRINSES AMALIA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck