Hof beveelt vervolging voor mishandeling presentator Holtrop

Door: DitjesDatjes
28-07-2021

Het gerechtshof in Den Haag heeft het Openbaar Ministerie gelast over te gaan tot strafvervolging van twee mannen die journalist en YouTuber Jeroen Holtrop (30) in maart 2019 in het centrum van Delft zwaar zouden hebben mishandeld. Dat heeft Holtrops advocaat Sébas Diekstra woensdag gezegd.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Holtrop werd destijds tegen de grond geslagen, raakte ernstig gewond en verloor het bewustzijn. Hij moest naar een ziekenhuis worden afgevoerd. Volgens Holtrop probeerden een paar van zijn vrienden een ruzie tussen enkele mannen te sussen. Holtrop keek vanaf een afstandje toe en werd plotseling uit het niets tegen de grond geslagen.

De politie bouwde een dossier op, onder meer aan de hand van camerabeelden en getuigenverklaringen. Toch kwam het OM tot de conclusie dat overtuigend bewijs ontbrak en seponeerde de zaak. Holtrop legde zich daar niet bij neer, nam advocaat Diekstra in de arm en spande een beklagprocedure aan bij het hof, om alsnog vervolging bewerkstelligd te krijgen. Daarin is hij nu geslaagd.

Holtrop werkte in het verleden bij PowNews en is tegenwoordig werkzaam bij De Telegraaf. Hij heeft daarnaast een eigen YouTube-kanaal.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD