Hongarije stopt met Songfestival om bizarre reden

Hongarije stopt met Songfestival|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Hongarije ziet dit jaar af van deelname aan het Eurovisiesongfestival omdat het evenement “te gay” is voor de extreemrechtse regering van premier Viktor Orbán. Dat meldt The Guardian op basis van Hongaarse bronnen. Het was al bekend dat Hongarije dit jaar niet zou verschijnen op het liedjesfestijn, maar een officiële reden is nooit gegeven.

Gezin

De regering Orbán profileert zich als een sterk verdediger van het traditionele gezin. Een parlementariër van zijn partij noemde het adopteren van kinderen door twee mensen van hetzelfde geslacht “pedofilie” en in een programma van de regering op televisie werd het songfestival een “homoseksuele vloot” genoemd.

Onkenning

Een woordvoerder van de regering Orbán ontkent op Twitter overigens dat het land het Eurovisiesongfestival “te gay” zou vinden. Maar een andere reden waarom Hongarije heeft afgezien van deelname, wordt niet gegeven. Het Eurovisiesongfestival werd na de Tweede Wereldoorlog in het leven geroepen om meer saamhorigheid en verbroedering in Europa te bewerkstelligen.

Hongarije is er voor het eerst sinds 2010 niet bij. Vorig jaar drong het land voor de eerste keer sinds hun terugkeer in 2011 niet door tot de finale.

 

 

Tags

EUROVISIE SONGFESTIVALGAYHONGARIJE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck