Huidkanker ontdekt bij Goedele Liekens

Goedele Liekens
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Bij Goedele Liekens is huidkanker geconstateerd. De Vlaamse seksuologe en tv-persoonlijkheid deelt dit nieuws via haar Facebook.

Waarschuwingen

Goedele vertelt het vreselijke nieuws openlijk op haar Facebook.

„Jullie weten, het ligt niet in mijn aard om zaken te verbloemen. En ik wil het jullie zelf vertellen. Ik heb huidkanker”, begint Goedele haar bericht. „Het begon enkele maanden geleden met zo’n rare vlek waar dermatologen al jaren voor waarschuwen. Die vlek werd onmiddellijk weggehaald. Toen dat niet voldoende bleek, kwam er een operatie om het ding flink diep uit te snijden.”

Achteraf bleek dit te laat. De kankercellen waren al uitgezaaid naar haar klieren. „Vandaar ligt de weg naar verdere uitzaaiingen natuurlijk open. ’Eens een melanoom binnen zit, maakt die rare sprongen’, zei de oncoloog.”

Behandelingen

Hoewel de behandelingen niet makkelijk zijn voor Goedele, houdt zij haar kin omhoog. ,,Het is behandelbaar, dat geluk heb ik.”

„Er zijn goede dagen waarop ik vrolijk en energiek leef alsof er niets aan de hand is. Dan forceer ik me om te genieten nu het kan. Er zijn slechte dagen waarop de bijwerkingen van die behandeling me doodmoe, misselijk en ziek maken. Helaas worden de slechte dagen steeds frequenter en ben ik genoodzaakt om gedurende enige tijd mijn activiteiten op een laag pitje te zetten: zowel in het federaal parlement, als in de media.”

Goedele is niet van plan bij de pakken neer te gaan zitten. „’Opgeven’ is niet mijn beste eigenschap, dat weet je. Dus hé cancer, you picked the wrong bitch!”

Tags

GOEDELE LIEKENSHUIDKANKERKANKER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie