Humberto Tan als opvolger van Matthijs van Nieuwkerk?

Humberto Tan
Door: Nikola van Krieken
03-03-2020

De talkshowoorlog is al een tijdje gaande. Het begon allemaal toen RTL Late Night van de buis werd gehaald. Oud-presentator Humberto Tan is daarna een tijdje van de radar geweest, maar blijkt nu in zicht te zijn als opvolger van Matthijs van Nieuwkerk.

BNNVARA is druk bezig met het zoeken naar een nieuwe presentator van het programma De Wereld Draait door. Humberto Tan blijkt hiervoor in de race te zijn, net als Willemijn Veenhoven. Zij presenteert nu  de talkshow Op1. Voor haar is de opvolging van Matthijs nu niet aan de orde, meldt Mediacourant.

De talkshow-oorlog

Na de ondergang van RTL Late Night ontplofte de boel in de talkshowwereld. Eva Jinek vertrok naar RTL, Jeroen Pauw stopte ermee en als nieuwe talkshow kwam Op1 als experiment om de hoek kijken. Als klap op de vuurpijl kondigde ook Matthijs van Nieuwkerk in februari zijn vertrek als presentator van DWDD aan.

In de podcast ’30 minuten rauw’ van Ruud de Wild is Humberto Tan begin maart te gast. Ruud vraagt hem of hij het ziet zitten om Matthijs op te volgen. Daarop reageert Tan: ,,Ik heb wel eens een gesprek daarover gehad, ja. Dat was in de tijd dat het heel erg stormde bij Late Night en toen heb ik best wel een lang gesprek daarover gehad.”

Humberto zit goed op zijn plek

Een jaar geleden heeft de NPO Humberto Tan al aangeboden om DWDD voor de helft te gaan presenteren. Humberto legde Matthijs toen in zijn eigen programma nog uit dat hij zijn vingers daar niet aan wilde branden. Bovendien wilde hij toen nog alles uit RTL Late Night halen, meldt Televizier. ,,Jij hebt zo’n eigen geluid en positie gecreëerd op deze plek, ik dacht: dat moet je helemaal niet willen, joh”, Aldus Humberto Tan.

Humberto heeft zijn best heeft gedaan alles uit RTL Late Night te halen, maar dat is overduidelijk niet gelukt. Toch wil hij nog steeds Matthijs niet opvolgen: ,,Nee, nee. Nu heb ik nog een contract tot 2021 bij RTL. Ik heb het eigenlijk heel erg naar mijn zin. Ik begin straks weer met Hollands Got Talent, ik begin met Het Zijn Net Mensen, The Big Music Quiz komt er weer aan…”

Meer DenD