Humberto Tan onder vuur op Twitter

Humberto Tan
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Het is Humberto Tan maanden gelukt om buiten de schijnwerpers van de media te blijven, tot gisteravond. Arjen Lubach ging in zijn uitzending van Zondag met Lubach los op het merk RUMAG., en laat Humberto nou een van de belangrijkste investeerders daarvan zijn.

Wist Humberto hiervan?

Op Twitter hebben tientallen mensen woest gereageerd op RUMAG. nadat de uitzending van Zondag met Lubach was uitgezonden. Ze zijn niet alleen boos op het merk zelf, maar ook op investeerder Humberto Tan. De presentator beweerde zelf eens dat hij zich niet bezighoud met managementzaken van het merk en de vraag is dan ook of hij wist van de actie van RUMAG. rondom het coronavirus. Wat Humberto wel wist is dat RUMAG. bijna alle teksten steelt, want dat geven de oprichters inmiddels openlijk toe.

RUMAG. heeft speciaal shirts laten drukken met de tekst ‘ ‘Ik.geloof.in.jou.en.mij’. Die shirts zijn te koop voor 15 euro en het merk belooft 10 euro daarvan te doneren aan een goed doel. Die overige vijf euro zou naar RUMAG. zelf gaan. Tenminste, zo presenteren ze het. Maar in werkelijkheid kost het shirt normaal 15 euro maar moeten kopers nog eens 10 euro extra betalen. RUMAG. houdt dus zelf 15 euro. Daarbovenop komen nog eens de verzendkosten, die eerst (tijdelijk) gratis waren maar nu opeens ruim zes euro zijn. In totaal kost een shirt meer dan 30 euro.

Toch naar Rode Kruis?

Het merk heeft zelf in Quote, het blad dat ontdekte dat RUMAG. zelf veel geld verdient met de shirts, gereageerd. ,,Met het minimale wat wij eraan overhouden kunnen wij overleven in deze crisistijd en ons daardoor ook inzetten voor het Rode Kruis”, wordt er als reden voor de verkoop van de shirts gegeven. Vervolgens beloven ze het overgebleven geld te doneren aan Rode Kruis.

https://twitter.com/gamaalabdi/status/1244524476534067201

Tags

CORONAHUMBERTO TANJATTENONDER VUURRUMAG

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck