Humberto Tan schrijft kinderboek voor Suriname-tentoonstelling

Door: DitjesDatjes
21-08-2019

Humberto Tan heeft het kinderboek Pirouette in Paramaribo geschreven. De presentator deed dat op verzoek van De Nieuwe Kerk in Amsterdam, waar zaterdag 5 oktober De Grote Suriname-tentoonstelling opent.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Toen ik door De Nieuwe Kerk werd gevraagd om het kinderboek te schrijven bij De Grote Suriname-tentoonstelling, was ik verrast en meteen ook geprikkeld”, zegt de 53-jarige Humberto, die in Paramaribo is geboren. “Verrast omdat ik geen kinderboekenschrijver ben en geprikkeld omdat ik meteen een idee had.” Hoewel hij geen kinderboekenschrijver is, heeft Humberto wel degelijk ervaring met schrijven: hij heeft meerdere boeken geschreven. Zijn debuut Het Surinaamse legioen kwam in 2000 uit.

Pirouette in Paramaribo gaat over de elfjarige Gerda uit Paramaribo. Ze wil ballerina worden, maar om professioneel aan de slag te kunnen, moet ze worden toegelaten tot een opleiding aan het Conservatorium in Den Haag. Eenmaal in Nederland vergt de opleiding het uiterste van haar en ze mist haar familie en Suriname. Het boek is vanaf 3 oktober verkrijgbaar, zo meldt De Nieuwe Kerk.

De Grote Suriname-tentoonstelling is vanaf 5 oktober 2019 tot en met 2 februari 2020 te zien in de Nieuwe Kerk Amsterdam. De tentoonstelling vertelt over het land en de bewoners, aan de hand van ruim driehonderd objecten en visualisaties. Directe aanleiding voor de tentoonstelling is de 45e verjaardag van het onafhankelijke Suriname, in 2020.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD