Idols-jurylid Molendijk neemt het op in RTL-rel voor ‘boezemvriend’ Galjaard

Door: DitjesDatjes
26-09-2017

Ronald Molendijk, musicus en lid van de Idols-jury, neemt het in een emotioneel betoog op voor zijn dikke vriend RTL-baas Erland Galjaard na alle kritiek op de Luxemburgse zender door onder meer Johan Derksen (“RTL IS VERSCHRIKKELIJK”).

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Molendijk is als muziekdeskundige verbonden aan Idols en treedt af en toe ook op in RTL Boulevard.

Derksen suggereerde dat Molendijk zijn baantje te danken heeft aan zijn dikke vriendschap met Galjaard. ,,Zit ik mij weken te ergeren aan een geweldige lul in RTL Boulevard en dan lees ik in de krant dat hij er zit omdat hij een boezemvriend is van de zenderbaas van RTL4.”

Molendijk geraakt door de harde kritiek.

,,Ouder, wijzer, heb ik de afgelopen week tijdens de belachelijke aanvallen die er op mijn vriend Erland Galjaard ‘ in de media ‘ werden uitgevoerd mijn onderlip kapot gebeten. Kapot gebeten om vooral niet de tegenaanval te lanceren. Bij een aantal van die aanvallen werd als klap op de vuurpijl ook de vriendschap tussen mij en Erland ingezet om hem maar te kunnen raken. Onder de gordel, respectloos en van ieder level van journalistieke integriteit ontdaan.”

Volgens Molendijk is er inderdaad sprake van hechte vriendschap tussen hem en Galjaard. Dat bewijst hij door een foto van hemzelf en Galjaard publiek te maken waarop te zien is dat ze elkaar een dikke hug geven.

,,Ik wil en ga niet mee, ik verlaag me niet, ik gooi niet met dezelfde modder, ik onderdruk de wil om uit te halen, om recht te zetten wat recht gezet moet worden. Wat ik wel doe is deze foto posten, zo ziet VRIENDSCHAP eruit. Oprecht, door dik en dun, in donker en het felste licht, twee vrienden! Dank je wel Erland Galjaard voor het simpele feit dat je mijn vriend bent en dat ik jouw vriend mag zijn!”

 

Ik ben geboren en getogen in Rotterdam Zuid, opgegroeid in allesomvattende liefde, met de straat als mijn speelveld. Als iemand mij aanvalt, verbaal of fysiek zegt, schreeuwt, dicteert alles in mij dat ik moet aanvallen, harder, heftiger, terugslaan. Ingesleten gedrag dat op diezelfde Rotterdamse straat er in is gestampt. Ouder, wijzer, heb ik de afgelopen week tijdens de belachelijke aanvallen die er op mijn vriend Erland Galjaard ' in de media ' werden uitgevoerd mijn onderlip kapot gebeten. Kapot gebeten om vooral niet de tegenaanval te lanceren. Bij een aantal van die aanvallen werd als klap op de vuurpijl ook de vriendschap tussen mij en Erland ingezet om hem maar te kunnen raken. Onder de gordel, respectloos en van ieder level van journalistieke integriteit ontdaan. Ik wil en ga niet mee, ik verlaag me niet, ik gooi niet met dezelfde modder, ik onderdruk de wil om uit te halen, om recht te zetten wat recht gezet moet worden. Wat ik wel doe is deze foto posten, zo ziet VRIENDSCHAP eruit. Oprecht, door dik en dun, in donker en het felste licht, twee vrienden! Dank je wel @erland.galjaard voor het simpele feit dat je mijn vriend bent en dat ik jouw vriend mag zijn! #nietsaantoetevoegen #eigenlijkwemaardatdoeikniet #lastig

Een bericht gedeeld door Ronald Molendijk (@ronaldmolendijk) op

Meer DenD