IFFR reikt eerste Robby Müller Award uit

Door: DitjesDatjes
30-10-2019

Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) reikt tijdens de komende editie voor het eerst de Robby Müller Award uit. De nieuwe prijs gaat naar de Mexicaanse cinematograaf Diego García. Hij geeft tijdens het festival een masterclass, maakte het filmfestival woensdag bekend.

Met de introductie van de prijs wil het IFFR filmmakers eren die in de geest van de vorig jaar overleden cameraman Robby Müller “een eigenzinnige, overtuigende en emotioneel sterke beeldtaal hebben gecreëerd in zijn of haar oeuvre.”

Festivaldirecteur Bero Beyer: “In een wereld die wordt gedomineerd door een homogene entertainmentindustrie staat IFFR pal voor originele stemmen in cinema. De Robby Müller Award valt dan ook samen met onze ambitie om filmmakers te promoten die zich niet aan conventies houden maar juist iets totaal eigens brengen.”

Zes filmexperts

De Robby Müller Award, die op maandag 27 januari wordt uitgereikt, is een initiatief van de Netherlands Society of Cinematographers (NSC). Een jury bestaande uit zes filmexperts kiest jaarlijks de winnaar.

De 49ste editie van het IFFR begint woensdag 22 januari en duurt tot zondag 2 februari 2020.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen