Ik was slachtoffer van MeToo-affaire Eigen Huis & Tuin

Slachtoffer 'verkrachting' Nico klapt uit school
Door: Matthieu Slee
27-01-2022

Woest was hij over de beschuldiging van ‘aanranding’. Maar oude wonden worden door de MeToo-affaire rond The Voice opengereten. Zo haalt oud-styliste Bea Willemstein na twintig jaar in Story opnieuw uit naar klusjesman Nico Zwinkels van Eigen Huis & Tuin!

,,Ik ben echt fysiek aangevallen!”, herinnert Bea Willemstein zich in Story. ,,Op een eindfeest van Eigen Huis & Tuin hadden ze een barbecue georganiseerd, langs het zwembad. Nico gooide mij daar met kleren en al in. Ik had een koffer met droge kleding bij me omdat ik bij mijn zus zou overnachten.” Bea pakte die koffer om zich om te kleden en ging douchen. Toen zou het voorval hebben plaatsgehad.

Groot nieuws
,,Opeens stond Nico naakt achter me… Hij pakte mijn handen, duwde me tegen de muur en hijgde in mijn nek. Ik heb geschreeuwd en gevochten en wist me uiteindelijk te bevrijden.” De beschuldiging werd groot nieuws en had een enorme impact op het leven van Nico Zwinkels en diens gezin.

Een vlucht
Nico zou in die periode met tuinman Rob Verlinden de overstap maken naar SBS6. Maar die transfer ging niet door. Hij was te besmet. Nico en zijn vrouw Ineke vertrokken naar Spanje, waar ze vijftien jaar zouden blijven. Ineke vertelde daar later over: ,,We zijn naar Spanje gevlucht, mooier kan ik het niet maken. Het was een vlucht.”

De kinderen
,,Dat hebben we vooral vanwege de kinderen gedaan. Zij hadden heel veel last van de verhalen. Ik hoef je niet uit te leggen hoe dat op een schoolplein gaat als er dat soort onzin over je vader wordt verteld. Het was voor onze kinderen zo erg dat ze psychologische hulp nodig hadden. Dat was de reden om te vertrekken. We hoopten dat de aandacht zou verdwijnen. Dat is gelukkig het geval geweest.”

Oude wonden
Tot nu, want kennelijk heeft de MeToo-affaire rond The Voice oude wonden bij Bea Willemstein opengereten – als haar versie inderdaad de juiste is. Want Nico is dat altijd met klem blijven ontkennen. ,,Ik ben er ingeluisd. Ze hebben bewust geprobeerd mij kapot te maken.” Dat Story dit verhaal nu brengt, zal de klusjesman verdriet doen. Hij is met zijn vrouw teruggekeerd naar Nederland en ook nog eens ernstig ziek.

Een knokker
Rob Verlinden vertelde onlangs aan Party dat Nico kanker heeft al twintig chemokuren heeft ondergaan: ,,Vreselijk. Ik heb er geen andere woorden voor. Ik weet dat Nico een knokker is, dus ik ga maar van het goede uit.” Nico kan niet alleen rekenen op de steun van zijn oud-collega, maar ook op zijn vrouw. ..Zijn heeft nooit aan mij getwijfeld en is altijd achter mij blijven staan. We hebben niet voor niets ons vijftigjarig huwelijksjubileum gevierd.”

Meer DenD