Ilse de Lange klaar met The Voice-rel: ‘Zielig voor de kandidaten’

Ilse is klaar met Voice-rel
Door: Charlotte Wijnen
25-05-2022

Als het aan Ilse de Lange ligt, mag The Voice of Holland wel weer terugkeren op televisie. Hoewel ze meeleeft met alle betrokkenen in het schandaal, vindt ze het ook heel erg voor de kandidaten. Niemand zal ooit zien hoe ver ze zijn gekomen. ,,We hadden van The Voice Kids al een heel seizoen opgenomen.”

Ilse de Lange werkte als coach bij The Voice Kids en The Voice Senior jarenlang samen met Ali B en Marco Borsato. Toen het schandaal aan het licht kwam was de zangeres dan ook erg geschokt en zei ze dat de zaak tot op de bodem uitgezocht moet worden.

‘Ik hoop dat The Voice terugkomt’

Inmiddels lezen we over de ene aangifte na de andere, maar is er na vier maanden nog stééds weinig bekend. Ilse vindt dan ook dat het programma terug moet keren. ,,Ik hoop dat The Voice terugkomt”, vertelt ze in weekblad Weekend. ,,Ik zou het heel fijn vinden als het programma op den duur wordt losgekoppeld van de moeilijkheden die eromheen zijn ontstaan. Dat heeft tijd nodig en alles zal onderzocht moeten worden, maar op zichzelf is het een mooi programma.”

‘Zo zielig voor de kandidaten’

Wat Ilse steekt is dat het laatste seizoen van The Voice niet meer is uitgezonden, waardoor niemand ziet hoe ver de kandidaten gekomen zijn. ,,Ik vind het zo zielig voor de kandidaten”, aldus Ilse. Van The Voice Kids was zelfs al een heel seizoen opgenomen. ,,Het is zo jammer voor die kinderen dat dat niet wordt uitgezonden.”

Natuurlijk begrijpt de zangeres dat ervoor gekozen is het programma direct van de buis te halen. ,,Het is iets dat ontzettend moeilijk is voor alle betrokkenen. Iedereen probeert zo zorgvuldig mogelijk te handelen. Ik heb zelf nog wel contact gezocht met de kandidaten.”

Ook Waylon hoopt op terugkeer

Maar Ilse is niet de enige coach die hoopt op een terugkeer van The Voice. Waylon liet eerder al weten dat Peter van der Vorst hem mag bellen zodra het programma weer terugkeert.

,,Ik zou het geweldig vinden om terug te komen, niet alleen voor een nieuw seizoen, maar ook om de tijd af te maken die we éigenlijk nog hadden”, zei Waylon in Weekend. ,,Het is nu zo lelijk en zo abrupt ten einde gekomen. Ik hoop dat die rehabilitatie er komt voor het programma. Daar zou ik met liefde aan mee willen werken.”

Meer DenD