Ilse de Lange niet thuis in BN’er-wereld

Door: DitjesenDatjes
21-09-2018

Zangeres Ilse de Lange mag sinds haar rol in de Amerikaanse serie Nashville dan wereldwijd beroemd zijn, toch staat ze liever niet in het middelpunt. De Twentse vindt het showbizz-wereldje maar niets, en weigert eraan deel te nemen.

Bekende kop

In Nederland scoorde ze hit na hit, en internationaal had ze ook groot succes met onder andere de Common Linnets op het Eurovisie Songfestival. Maar rode lopers aflopen, verschijnen in televisieprogramma’s en meedoen aan spelshows doet ze liever niet. Hoewel ze er wel vaak voor gevraagd wordt. ,,Ik word veel gevraagd voor quizjes en rode lopers en dat vind ik verschrikkelijk”, vertelt de zangeres aan Story. ,,Het is zo leeg dat ik denk: Wat is mijn functie hier? Oh, ik heb een bekende kop, daarom hebben jullie mij uitgenodigd. Daar hou ik niet zo van.”

De zangeres zegt wel dat ze het knap van van de Bekende Nederlanders die dat wel doen. ,,Iedereen moet ook zelf weten waar die zin in heeft, maar ik voel me dan ongemakkelijk. Dat werkt niet voor mij.”

Nuchterheid

Die nuchterheid heeft Ilse volgens zichzelf te denken aan haar Twentse afkomst. ,,Ik denk dat die nuchterheid een heel waardevol iets is. Zeker in de wereld waarin ik verkeer. Het gaat toch vaak over allerlei uiterlijke dingen en zelfs in Nederland is de showbizz best prestatiegericht.”

In plaats van in de schijnwerpers te staan, is Ilse liever bij haar partner Bart Vergoossen, met wie ze al meer dan twintig jaar een relatie heeft. ,,Bij hem voel ik me vrij, mag ik volledig zijn wie ik ben.”

Meer DenD