Indirecte waarschuwing NPO-baas Shula Rijxman voor Akwasi?

Akwasi
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

In de nieuwjaarstoespraak van omroepbaas Shula Rijxman zat een verstopte waarschuwing, die gericht leek te zijn aan rapper Akwasi. De NPO-bazin benadrukte in haar toespraak dat ook nieuwe omroepen zich dienen te houden aan ‘journalistieke gedragcodes’.

Oprichter van Omroep Zwart Akwasi kwam afgelopen weekend flink in opspraak nadat hij zijn interview af brak. De rapper zat in een radio-interview met NPO Radio 1-programma ‘Dit is de Dag’ toen hij weigerde over zijn veelbesproken speech op de Dam te praten. Hij pakte vervolgens de laptops van de makers af en dwong hen de opname van het gesprek te wissen.

Omroep Zwart

Na afloop van het incident bood Akwasie schriftelijk en mondeling zijn excuses aan aan de makers van Dit is de Dag. In een kote reactie liet Akwasi weten zich te beraden op zijn rol binnen Omroep Zwart.

,,Mijn reactie na het misgelopen interview met de EO is niet goed te praten. Ik ga bij mezelf te rade hoe dit heeft kunnen gebeuren en wat mijn rol binnen Omroep ZWART zal zijn.”

Waarschuwing

In de nieuwjaarstoespraak lijkt NPO-baas Rijxman Akwasi te waarschuwen. Hierin benadrukte dat ook nieuwe omroepen zich dienen te houden aan bepaalde normen en waarden.

,,Het is belangrijk dat eventuele nieuwe omroepen de journalistieke codes ondubbelzinnig onderschrijven”, aldus Rijxman in de toespraak.

Eerder reageerde zij in de Volkskrant op de actie van Akwasi. ,,Ik ben geschrokken van het incident en steun de journalistieke keuze van de EO: dat ze een backup van het gesprek toch hebben uitgezonden.”

LEES OOK:

HEFTIG veiligheidsmaatregel Akwasi

Tags

AKWASINPOOMROEP ZWARTOPHEFSHULA RIJXMAN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck