Inktzwarte dag voor koningin Máxima

Zware dag voor koningin Máxima
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Een inktzwarte dag voor koningin Máxima. Het is vandaag zes jaar geleden dat haar jongste zus Inés Zorreguieta overleed.

Inés werd geboren in 1984 toen Máxima dertien jaar oud was. Ondanks het leeftijdsverschil, hadden Máxima en Inés een hechte band. Op het moment dat Inés geboren werd, had Máxima al twee broertjes en drie oudere halfzussen. Inés was dus haar enige volledige zus.

Zus

De zussen groeiden samen op in Buenos Aires, totdat Máxima in 1996 haar koffers pakte om in New York te gaan werken. Ondanks de afstand hielden de twee contact met elkaar. Bij het huwelijk van Máxima en Willem-Alexander was Inés een van de bruidsmeisjes. Ze was ook de peettante van prinses Ariane.

Depressies

Maar Inés had ook een donkere kant. Zo kreeg ze te maken met eetproblemen en depressies en daarom werd ze een tijd opgenomen in een psychiatrische kliniek. Het ging op een gegeven moment zo slecht met haar, dat ze besloot een einde aan haar leven te maken. Op 6 juni 2018 werd ze gevonden in haar appartement in de wijk Almagro in Argentinië.

Verdrietig

Voor Máxima was het een enorme klap. In een reactie zei ze dan ook ‘zeer geschokt en zeer verdrietig’ te zijn. Een jaar voor het overlijden van Inés, overleed ook Jorge Zorreguieta, de vader van Máxima. Hij werd 89 jaar oud.

Denk jij aan zelfdoding? Neem 24/7 gratis en anoniem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0800-0113 of chat op 113.nl.

Tags

KONINGIN MAXIMA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck