Instagram draait wijzigingen terug na kritiek Kylie Jenner

Door: DitjesDatjes
29-07-2022

Instagram heeft besloten een aantal omstreden wijzigingen terug te draaien. De veranderingen werden al een week lang bekritiseerd door veel gebruikers, onder wie grote namen als Kylie Jenner en Kim Kardashian.

De halfzussen, goed voor 326 (Kim) en 361 (Kylie) miljoen volgers, deelden een bericht waarboven stond: “Maak Instagram weer Instagram”. Ook lieten ze het bedrijf weten: “Probeer niet TikTok te zijn want ik wil gewoon leuke kiekjes van mijn vrienden zien.”

Moederbedrijf Meta liet eerder deze maand weten dat tijdlijn van Instagramgebruikers gewijzigd wordt, waardoor zij meer video’s en foto’s te zien krijgen die zij volgens algoritmes leuk kunnen vinden. Die beelden kunnen afkomstig zijn van accounts die wel of niet worden gevolgd door de gebruiker. Instagram-baas Adam Mosseri maakte donderdag in een interview met Platformer echter bekend dat de wijzigingen voorlopig van de baan zijn. Volgens Mosseri moet Instagram “een grote stap terug doen”.

Test

Mosseri reageerde eerder deze week op die kritiek door te stellen dat het slechts “een test” betrof die langzaam verder uitgerold zou worden. In het interview met Platformer komt hij daar echter op terug en stelt hij dat de meeste wijzigingen ongedaan zullen worden gemaakt. “Ik ben tevreden over het risico dat wij hebben genomen”, stelt Mosseri, die benadrukt dat “het van belang is om zo nu en dan eens te falen”.

De baas van het platform ziet echter in dat “gebruikers door de wijzigingen gefrustreerd raakten”, iets wat volgens Mosseri ook blijkt uit de gebruikersdata. Het sociale medium heeft daar veel van geleerd, zegt hij. “We moeten nu gaan uitzoeken hoe we verder gaan en komen terug met een nieuw idee.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD