Instinct met Carice in première op Locarno

Door: DitjesDatjes
17-07-2019

LOCARNO – Instinct, het regiedebuut van Halina Reijn, beleeft op 12 augustus de wereldpremière op het prestigieuze filmfestival van Locarno. De thriller met Carice van Houten en Marwan Kenzari in de hoofdrollen is geselecteerd voor een Piazza Grande-screening, maakte het festival woensdag bekend.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De film wordt vertoond in de openlucht voor zo’n 8000 toeschouwers. Het is voor het eerst dat een Nederlandse titel is geselecteerd voor het prestigieuze Zwitserse festival.

De psychologische thriller vertelt over een ervaren psychologe in een tbs-kliniek (Van Houten) die geobsedeerd raakt door een zedendelinquent (Kenzari). Bijrollen worden gespeeld door Marie-Mae van Zuilen, Ariane Schluter, Betty Schuurman, Tamar van den Dop, Robert de Hoog en Juda Goslinga.

Utrecht

Eerder werd al bekendgemaakt dat Instinct eind september het Nederlands Film Festival in Utrecht opent. Reijn en Van Houten coproduceerden de film ook met hun productiebedrijf Man Up. Distributeur September Film brengt Instinct op 3 oktober uit in de Nederlandse bioscopen.

Van Houten werd dinsdag voor het eerst in haar leven genomineerd voor een Emmy Award voor haar rol als Melisandre in hitserie Game of Thrones.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD