Inwoners verbolgen over trouwlocatie Guus Meeuwis

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Guus Meeuwis en Manon Meeuwis hadden hun droombruiloft in Portugal. Het koppel gaf elkaar het ja-woord op een prachtige zonnige locatie. Maar wat velen niet weten is dat ze ook voor de wet zijn getrouwd in Tilburg, op een plek waar het eigenlijk niet mocht. Oneerlijk, vinden inwoners het.

Dat Guus en Manon elkaar het ja-woord hebben gegeven in Portugal, is bekend. Het koppel deelde zelf kiekjes van de prachtige dag op social media. Maar minder bekend is dat Guus en Manon ook in Nederland voor de wet zijn getrouwd.

Geen bruiloften in het paleis

Pas een week geleden zette Manon daar een foto van op Instagram om aan te kondigden dat ze dezelfde achternaam als Guus zou gaan dragen. Op die foto viel Tilburgers meteen iets op: zij merkten op dat de foto genomen is vanuit het net verbouwde stadhuis richting het Paleis-Raadhuis.

Maar koppels die in het Paleis-Raadhuis willen trouwen, wat een populaire plek is in Tilburg, krijgen al heel het jaar een ‘nee’ te horen. Vanwege de ingrijpende verbouwing van het Willemsplein zijn er heel 2022 geen bruiloften in het witte Paleis.

‘Waarom Guus wél?’

Een Tilburgse vrouw doet haar beklag in het Brabants Dagblad. Zij vindt het belachelijk dat er een uitzondering is gemaakt voor Guus. Ook is de zanger getrouwd door de Tilburgse burgemeester. ,,Waarom mag hij wel in het paleisje trouwen en tientallen andere bruidsparen met mij niet?”, vraagt ze zich af. ,,Als rasechte Tilburger ben ik teleurgesteld als de burgervader meet met twee maten.”

Een woordvoerder van de burgemeester laat aan de krant weten dat de zanger zelf ‘verzocht heeft om een uitzondering te maken’. ,,Gelet op de bijzondere verdienste van de zanger voor de stad hebben we besloten deze uitzondering te maken”, luidt de reactie.

Tags

BRUILOFTGUUS MEEUWISHUWELIJK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck