Iris Hond trad ook op bij het Borsato-concert ‘In Rosso’ in 2009 (video)

Door: Jos La Grande
17-10-2019

Op de YouTube-video is te zien hoe de talentvolle Iris Hond zich voorbereidde op de concerten Symfonica in Rosso in 2009 in het Gelredome, waarvan vooraf onduidelijk was of die wel door konden gaan in verband met de financiële problemen bij het bedrijf The Entertainment Group (TEG).

Marco Borsato, oprichter van de destijds mateloos succesvolle Symfonia-concerten, heeft toen alles in het werk gesteld om deze concerten, waarin Iris Hond dus ook optrad, door te laten gaan omdat 70.000 Nederlanders al een kaartje hadden gekocht. Concert-organisator Mojo schoot te hulp.

Video

Op deze video laat Iris Hond, over wie nu bekend is geworden dat ze destijds ook een kortstondige affaire had met Marco Borsato, haar grote kwaliteiten achter de vleugel zien en horen. Opgezweept door de zaal laat ze prachtige klassieke stukken horen met een popsausje erover heen gedrapeerd.

In de video komt Marco Borsato, voor zover te zien, niet voor. Het gaat vooral over Iris Hond zelf, die haar fans een kijkje achter de schermen biedt. Backstage vraagt ze zich verbouwereerd af: ,,Meestal speel ik in iets kleinere zalen” (..) ,,Wat gebeurt hier?”

Later stapt ze in een limo die buiten voor het Gelredome voor haar klaar stond.

Volgens de onthulling vandaag in De Telegraaf dat er tussen Marco Borsato en Iris Hond kortstondig meer dan een vriendschap is geweest, zou dit alles hebben plaatsgevonden nu tien jaar geleden. Dat tijdtip komt overeen met de Symphonica-concerten die plaatsvonden in het najaar van 2009.

DenD promoties