Is de Haagse politiek besmet met corona door Ollongren?

Corona Ollongren
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Vice-premier en formatieverkenner Ollongren blijkt besmet met corona. De geplande gesprekken vandaag met VVD-Rutte en Sigrid Kaag van D66 gaan niet door.

Ollongren is niet de eerste bij wie het Covid-Alarm is afgegaan. Bij Hugo de Jonge bleek het vorige week loos alarm. De VWS-minister kon in het weekend weer aan het werk. Bij Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken, was er wel sprake van een positieve test.

Het feit dat Ollongren, die in de afgelopen kabinetsperiode lange tijd vanwege ziekte uit de roulatie was, is besmet met corona.

In de week dat ze als verkenner aan de slag ging, roept dit nogal wat vragen op. De afgelopen dagen heeft ze samen met haar collega Annemarie Jorritsma de top van de Nederlandse politiek ontvangen.

Lijsttrekkers spraken met Ollongren

Alle lijsttrekkers van de verschillende politieke partijen hebben een half uur tot een uur in een ruimte met Ollongren gesproken. Bij de afspraken werd uiteraard de anderhalve meter afstand in acht genomen, maar niemand weet of er toch sprake is geweest van een corona-besmetting.

Het lijkt erop dat alle politieke voorlieden niet ontkomen aan een coronatest, inclusief premier Mark Rutte.

Covid-app gaat af mij ministerie

Bovendien zal ongetwijfeld ook bij partijgenoten en op het ministerie van Binnenlandse Zaken de covid-app wekker afgaan. Wanneer de formatie kan doorgaan is niet bekend. Mogelijk dat Jorritsma de geplande agenda verder afwerkt.

Verbazing

Bij menigeen is er ook verbazing over het feit dat Ollongren en Jorritsma alle lijsttrekkers op het Binnenhof in Den Haag fysiek hebben ontvangen. terwijl heel Nederland Zoom, Google Meet en Teams gebruikt (en zo veel mogelijk thuis werkt) is hier besloten om toch bij elkaar te komen, met alle gevolgen van dien.

Tags

ANNEMARIE JORRITSMAHUGO DE JONGEKABINETSFORMATIEMARK RUTTEMONA KEIJZERPOLITIEK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck