Is de kledinglijn van Maxime Meiland nu al failliet?

Maxime Meiland|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Deze zomer bracht Maxime Meiland haar eigen kledinglijn op de markt. Heel ‘eigen’ bleek het echter niet te zijn: alle ontwerpen bleken gejat en stonden ook te koop op Chinese webshops. Maxime kwam flink onder vuur te liggen en nu lijkt het erop alsof haar kledinglijn de bakken kritiek niet heeft overleefd…

Gejat

Vrij snel na de lancering van haar eigen kledinglijn ‘Monciel’ merkten fans iets bijzonders op. De kleding op haar webshop leek wel héél erg op items die ook te koop waren op Chinese webshop Aliexpress. Het enige verschil tussen de items was dat de kleding van Maxime ruim drie keer zo duur was…

De geruchten werden al snel door Maxime bevestigd.  “In mijn collectie gebruik ik stoffen uit China. Sommige stoffen heb ik zelf ontworpen, andere stoffen hebben een patroon dat gemaakt is door de fabriek daar. Ik laat mij inspireren door alles in mijn omgeving. Van het leven op het chateau, tot toffe outfits die ik zie op straat. Mijn ambitie is om een collectie samen te stellen waarin ik mijzelf zie en waar ik de Nederlandse vrouw een plezier mee hoop te doen.”

LEES OOK:

Vriend Maxime Meiland doet boekje open over relatie én zijn rol als stiefvader

Offline

Het leek al niet goed te gaan met de zaken toen Maxime haar gehele collectie in de uitverkoop gooide. Normaliter is dit niet heel opvallend, maar omdat Maxime pas een maand live was met haar kledinglijn en alles de deur uitdeed voor de helft van de prijs schoten de wenkbrauwen omhoog.

Het lijkt er nu op dat alle kritiek haar kledinglijn de das om heeft gedaan. Wie Maxime’s ‘creaties’ met eigen ogen wilt bekijken komt van een koude kermis thuis: haar webshop is offline en de items zijn niet meer verkrijgbaar.

Tags

CHATEAU MEILANDKLEDINGKLEDINGLIJNMAXIME MEILANDWAT WIL MAXIME

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie