Is dit de bizarre hobby van Gerri Eickhof?!

Gerri Eickhof
Door: Lies Jansen
30-05-2020

In een openhartig interview met de Volkskrant doet Gerri Eickhof deze week zijn verhaal. De 62-jarige NOS-presentator laat weten in het rubriekje ‘eindelijk weekend’ wat hij graag doet. Het lijkt een nogal aparte hobby…

Totale ontspanning

Zo vertelt Gerri dat hij het meest ontspant als hij kijkt naar een draaiende wasmachine. Volgens de Volkskrant journalist vertelde hij wel meer dan dertien minuten over deze ‘passie’. Hij vertelt openhartig over alle verschillende wasmachines waar hij met veel aandacht en ontspanning naar heeft gekeken. Een Candyautomaat bij zijn oom en tante, een vaste avond in de week naar de wasserette en in 1989 zijn eigen eerste wasmachine. 

‘Vanaf de badrand kijk ik toe’

Vanaf de badrand kijkt hij toe. In ieder geval het beginstuk, maar soms ook als extraatje het centrifugeren. Wat hij tijdens deze ontspanning doet? ,,Ingewikkelde situaties in zijn hoofd makkelijk vertelbaar maken.”

Hobby vanuit zijn jeugd

Deze vorm van ontspanning kent zijn oorsprong vanuit Gerri zijn jeugd. ,,Het begint bij een kleine Gerri en een wastobbe, hoe eerst opa, oma en zijn moeder daarin mochten, dan hij, en dan nog een speciale was, want we hadden in die tijd ook een snelwasser met een rozet en een wringer”, vermeldt het interview in de Volkskrant. 

Meer DenD