Is Frank Dane HIEROM ontslagen bij 538?

Frank Dane hierom op straat gezet door 538
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Het ontslag van Frank Dane bij Radio 538 kwam voor veel luisteraars als donderslag bij heldere hemel. De reden van zijn ontslag bleef onbekend, maar Frank liet wel weten dat het gevoelig ligt. Radiocolumnist Patrick Kicken zegt nu te weten waarom de radio-dj is ontslagen.

Patrick Kicken denkt te weten waarom Frank Dane is ontslagen bij Radio 538. Eerder werd er al door radiobaas Erik de Zwart gespeculeerd over een ruzie tussen Frank en John de Mol, maar wat de precieze reden daarvan was wist hij niet. Volgens Patrick is de reden van het ontslag heel simpel: een etentje met concurrent Qmusic zou Frank de das om hebben gedaan.

Etentje met de concurrent

Het etentje tussen Frank en Dave Minneboo, de programmadirecteur van Qmusic, vond volgens Patrick half december plaats. Coco Hermans, zenderbaas van Radio 538, zou er lucht van hebben gekregen en een etentje met een vijand van John de Mol wordt volgens Patrick niet geaccepteerd. ,,Op kerstavond is de bom gebarsten tussen de firma Coco/Talpa en Dane Inc. Doe jij het rekenwerk of ik?”, schrijft hij in zijn column bij Spreekbuis.

Het contract van Frank loopt aan het einde van het jaar af en vermoedelijk wilde hij een hengeltje uitgooien bij andere zenders. ,,Het is het aloude principe als je weet dat je contractverlenging eraan zit te komen: je gooit eens wat hengeltjes uit bij andere zenders om te kijken of daar ook eventuele interesse is.”

‘Laatste nekslag voor 538’

Hiermee zou Frank kunnen onderhandelen en Qmusic en Radio 538 tegen elkaar kunnen uitspelen, zo legt Patrick uit. Maar John de Mol zou hier helemaal niet van gediend zijn. ,,Hij is keihard zakelijk. Die laat zich niet verleiden tot dit soort spelletjes, sterker nog: voor jou tien anderen.”

Volgens Kicken zou het wel een goede zet zijn voor Qmusic om Dane binnen te hengelen voor de middagshow, op de plek waar Domien Verschuuren momenteel zit. ,,Domien scoort goed, maar dat komt omdat het station een hit is, niet omdat hij er nou zit”, schrijft hij. ,,Het zou de laatste nekslag voor 538 kunnen zijn.”

Tags

538frank daneJohn de MolOntslagen

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie