Is Martien jaloers op nieuwe liefde Erica?

Erica Martien
Door: Eva Steins
09-04-2021

Het is zo ver: Erica Meiland heeft de liefde weer gevonden. De Chateau Meiland-ster is stapelverliefd op privédetective Sander van Betten. Ondanks dat Erica nog getrouwd is met Martien, brengt zij nu haar dagen door met Sander. Maar Martien laat duidelijk merken dat zij hem niet moet vergeten…

De relatie van Erica en Martien is ingewikkeld, maar tegelijkertijd ook erg simpel. Het stel was jarenlang getrouwd toen Martien erachter kwam dat hij op mannen viel. Na een paar breuken en vluchtige nieuwe relaties, keerden de twee toch terug bij elkaar. Zij trouwden voor financiële redenen opnieuw, en beloofden elkaar altijd bij elkaar te blijven. Dan wel niet in een liefdesrelatie, maar als goeie vrienden.

Liefdesbrieven

De nieuwe liefde van Erica lijkt daar wat roet in het eten te gooien. Martien maakte eerder duidelijk dat Erica en hij ‘altijd elkaars nummer één blijven’, en dat een eventuele nieuwe liefde dat maar te accepteren heeft. Hetzelfde geldt voor het samenwonen van het getrouwde stel. Martien drukte op het hart dat Erica en hij altijd bij elkaar blijven wonen. Mocht er een nieuwe partner komen, is die welkom om in te trekken. Erica en Martien gaan echter niet van elkaars zijde wijken.

Een opmerking die bij Sander nogal in het verkeerde keelgat schoot. ,,Zegt hij dat? Dat moet hij weten, maar ik denk niet dat Martien daarover gaat”, aldus Sander aan Weekend. De eerste scheuren werden al meteen zichtbaar. ,,Het zal wel. Ik vind het apart dat hij dat gezegd heeft. Ik weet niet wat ik daarop moet zeggen.”

Jaloezie?

Het lijkt nog niet helemaal te boteren tussen Martien en Sander. Vindt Martien het moeilijk dat hij zijn lieve Erica moet delen met een nieuwe man?

In de aflevering van Chateau Meiland van gisteravond werd direct duidelijk dat Martien Erica niet wil laten vergeten wie zijn nummer één is. De voormalige kasteelheer blijkt een ware romanticus en tovert een berg met oude liefdesbrieven boven water. ,,Ik vind het zó leuk”, laat Martien weten als Erica een door hem geschreven liefdesbrief uit 1984 leest. ,,Ik weet nog precies hoe ik me voelde toen: helemaal verliefd en leuk en blij met iemand in je leven.”

Tranen

De man des huizes moet zelfs een traantje wegpinken als hij terugdenkt aan de goeie tijd van hem en Erica. ,,En als zij dan dat gedicht gaat voorlezen raak ik helemaal geëmotioneerd, want wat leuk hadden we het en wat is het toch lang geleden.”

Zou het terughalen van de oude herinneringen iets te maken hebben met de nieuwe vlam van Erica? Het is in ieder geval duidelijk dat Martien liefdevol terugkijkt op de jaren met zijn ‘Eer’. ,,We zijn inmiddels zoveel jaar verder en nog steeds gezond en samen onder een dak met die meiden van ons – al wist je toen natuurlijk nog helemaal niet dat je twee meiden met aanhang erbij zou krijgen. Het is enig.”

Meer DenD