Isa Hoes: ‘Ik mocht mezelf niet mooi vinden’

Isa Hoes
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Isa Hoes kwam al op jonge leeftijd regelmatig op televisie. Nu onthult de actrice dat ze zich daar niet altijd comfortabel bij voelde. Sterker nog: Isa vond zichzelf lange tijd te lelijk voor televisie en film.

‘Slecht beeld van mezelf’

,,Daar had ik een beeld bij van heel knappe vrouwen. Ik vond mezelf een actrice voor het toneel, want dan zitten mensen ver weg in de zaal”, zegt Isa in AD Magazine. Toen ze de rol van Myriam van der Pol kreeg in GTST, pakte ze die met beide handen aan. Toch was was ze er niet altijd blij mee. ,,Toen ik voor het eerst op tv kwam, heb ik huilend voor de buis gezeten. Ooh, die close-ups, doe maar niet! Ik had echt een heel slecht beeld van mezelf.” Volgens Isa kwam dat deels door haar opvoeding. ,,Ik ben niet opgevoed met het idee dat je je als vrouw mag laten zien en jezelf mooi mag vinden.”

Meer stralen

Pas toen ze Antonie Kamerling ontmoette, de man met wie ze later trouwde en twee kinderen kreeg, durfde Isa zichzelf meer te laten zien. ,,Ik had minder werk dan Antonie, terwijl ik mezelf een betere acteur vond. Toen ik dat tegen hem zei, was zijn antwoord: ‘Dat ben ik met je eens’. Ik vroeg: Hoe bedoel je? ‘Ja’, zei hij. ‘Jij leeft natuurlijk altijd een beetje met de voet op de rem’. En toen klikte er iets bij me.” Sindsdien pakt Isa meer kansen aan en is ze zichzelf mooier gaan vinden. ,,Als ik nu foto’s van mezelf zie, vind ik mezelf knapper dan vroeger, dat is ook wel gek. Maar volgens mij komt het omdat ik happier ben. Ik straal meer.”

Tags

All StarsAntonie KamerlingFilmIsa HoesOnzekerTelevisie

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie