Isa Hoes onder vuur na uitspraken over vliegvakantie: ‘Hypocriet’

Isa Hoes is behoorlijk hypocriet
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Isa Hoes is onlangs naar Kopenhagen gevlogen voor een citytrip, maar voelt zich niet schuldig over de vliegreis. ,,Ik compenseer dat met bomen”, vertelde ze in haar podcast. Haar uitspraak zorgt voor een stormvloed aan negatieve reacties. ,,Zo hypocriet!”, luidt het.

Isa vindt het belangrijk dat iedereen aan het klimaat denkt, maar stapte onlangs toch in het vliegtuig voor een citytrip naar Kopenhagen. ,,Ik wil even terugkomen op dat ik naar Kopenhagen ben geweest. Ik weet niet of jij dat weet, maar ik compenseer dat altijd met bomen. Dat vliegen”, zegt Isa tegen Marc-Marie Huijbregts in de podcast Marc-Marie & Isa Vinden Iets. ,,Omdat ik me daar natuurlijk wel slecht over voel dat ik in een vliegtuig zit.”

‘Ik compenseer dat met bomen’

Hiermee bedoelt Isa dat ze, als ze vliegt, iets teruggeeft aan de natuur. ,,Trees for all. Ik vind dat wel heel mooi dat dat kan. Er worden dan bomen geplant”, legt ze uit. Marc-Marie heeft zijn twijfels. Volgens hem maakt het planten van bomen haar vliegreis niet helemaal goed. ,,Volgens mij is het niet de bedoeling van die bomen dat je denkt: blijf iedereen maar zoveel vliegen als je wil, als je maar een boom neerzet is het prima.”

Isa laat weten dat ze niet alleen maar het vliegtuig pakt. ,,Ik ga straks ook met de auto op reis”, verdedigt ze zich. ,,Ik vind sowieso dat je moet doen wat je zelf wil doen. Ik denk altijd: het milieu houdt het echt nog wel vijftig jaar vol”, antwoordt Marc-Marie.

Hypocriet

Maar waar Marc-Marie zijn vriendin steunt, gaat het los op X, voorheen Twitter. Velen vinden Isa hypocriet. ,,Naar Kopenhagen hoef je echt niet te vliegen en iedereen weet dat bomen planten een marketingverhaal is. Zo’n slecht verhaal”, schrijft iemand. En een ander: ,,’Ik compenseer dat met bomen’. Natuurlijk joh! Zou ik ook zeggen. Nou, tot ziens in dromenland hoor.”

Tags

ISA HOES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck