Ivo Niehe slaat terug na kritiek interview Britney Spears

Ivo Niehe
Door: DitjesDatjes
10-02-2021

Presentator Ivo Niehe lag de laatste dagen flink onder vuur vanwege een oud interview met Britney Spears. In de documentaire over Spears kwam de ‘borstenvraag’ van Niehe naar voren. De televisiemaker werd op basis van deze vraag vrouwonvriendelijk genoemd, en reageert nu op alle kritiek.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In de documentaire Framing Britney Spears is een prominent fragment te zien waarin Niehe haar naar de geruchten rondom haar vermeende borstvergroting vraagt. De televisiemaker kreeg na de documentaire een hele hoop kritiek over zich heen.

Rumoer

De NPO-coryfee gaf dinsdagavond een eenmalige korte schriftelijke reactie aan het AD. Volgens hem hebben de makers van de documentaire het oude fragment gebruikt zonder context te schetsen. Hij vindt de aantijgingen dat hij vrouwonvriendelijk zou zijn dan ook onterecht.

Hij stelt dat hij met de vraag de toen 17-jarige Spears de kans wilde geven een reactie te geven op alle berichten op een mogelijke borstvergroting. ,,Britney maakte er dankbaar en uitgebreid gebruik van”, aldus Niehe. ,,Maar ja dat kwam de documentairemakers natuurlijk niet uit, dus werd alleen die ene vraag gebruikt, nota bene met grote ironie gesteld omdat we het er juist niet over wilden hebben. Maar die stijlvorm van ironie is in de VS blijkbaar minder bekend.”

Ivo laat weten publiekelijk niets meer te zullen zeggen over het fragment. Ook is hij niet van plan om in een van zijn programma’s nog terug te komen op de ophef.

Meer DenD