Jan huurt woning buiten Volendam….weg van gezin

Jan Smit
Door: DitjesenDatjes
18-02-2020

Het gaat de afgelopen tijd niet goed met Jan Smit. De Volendammer had last van keelklachten en trad daarom niet op, maar ook heeft hij een burn-out gehad en is daar nu herstellende van. Hij heeft rust nodig, en dat kan hij thuis bij zijn gezin niet krijgen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Te druk thuis’

Een maand lang heeft Jan in een Spaanse kliniek gezeten. Daar zou hij zijn behandeld door Nederlandse psychotherapeuten en langzaam weer tot rust zijn gekomen. Nu hij terug is in Nederland, is hij lang niet altijd bij zijn gezin. Hij verblijft vaak in zijn eigen gehuurde appartement. ,,Thuis is het vaak te druk voor hem”, zegt manager Aloys Buys tegen De Telegraaf. ,,Met drie kinderen in de leeftijd van twaalf, negen en zes wordt het hem thuis weleens teveel, als ze ook nog vriendjes en vriendinnetjes van school meenemen. En van die kinderen kun je niet verwachten dat ze altijd rekening houden met papa die rust wil.”

Jan loopt nog steeds bij een therapeut, en die hulpverlener heeft Jan aangeraden een eigen plekje te zoeken.

Eurovisie Songfestival

De komenden weken en misschien zelfs maanden treedt Jan Smit nog niet op. Waar hij wel druk mee is, is de voorbereiding voor het Eurovisie Songfestival. Samen met Chantal Janzen en Edsilia Rombley presenteert hij het evenement.

Meer DenD