Jan Roos van Twitter gegooid na Tweet over homo’s

|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Nikola van Krieken

Het Twitteraccount van Jan Roos is verwijderd. Hij weet niet precies waarom, maar hij vermoedt dat het te maken heeft met een tweet die hij plaatste over homo’s, zegt hij tegen het ANP.

Jan Roos is een spraakmakende journalist en columnist. Sinds een paar jaar vormt hij samen met Dennis Schouten ook het presentatie duo van YouTube programma Roddelpraat. In dit programma bespreken ze de laatste roddels en brengen ze zogeheten ‘scoops’ waarin zij niemand uit bekend Nederland onbesproken laten. Eerder deze maand kreeg het kanaal een waarschuwing en een ‘strike’ van YouTube omdat zij mensen zouden pesten in de uitzendingen. Daardoor konden zij een week niks uploaden.

Verwijderd van Twitter 

Naast dit tijdelijke verbod van YouTube, is nu ook het persoonlijke Twitteraccount van Jan Roos verwijderd van Twitter. ‘Ik wens iedereen die gaat homo’s kijken veel plezier vandaag’, Tweede hij zaterdagmiddag tijdens de gaypride. Daarop reageerde iemand dat Jan weer ‘roddels’ de wereld in kon brengen en ‘doen alsof het journalistiek knap werk is’. Daarop reageerde de Roddelpraat-presentator met ‘ga eens dood joh’. 

Woke 

Jan weet niet waarom zijn account is verwijderd. “Het schijnt te maken te hebben met mijn tweet over homo’s kijken”, laat hij cynisch weten. “Ik snap het ook niet. Maar dit is wat woke doet.”

Tags

GAYPRIDEJAN ROOSRODDELPRAATTWITTER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie