Jan Smit: ‘Ik ben helemaal gebroken’

Jan Smit
Door: DitjesenDatjes
25-02-2020

Het gaat de afgelopen tijd niet goed met Jan Smit. Dat was al bekend. Maar de Volendammer laat via Instagram weten dat zijn burn-out al veel langer speelt, namelijk al vanaf de zomer.

‘De reden dat je breekt’

,,Ikzelf worstel er eigenlijk al sinds de zomermaanden me, dus ben een beetje te lang doorgegaan!”, zegt de zanger nu eerlijk op Instagram. In de uitgebreide post vertelt hij voor het eerst openhartig over zijn geestelijke gezondheid en wat er precies met hem aan de hand is. ,,Maar dat is meestal de reden waarom je uiteindelijk helemaal breekt.”

Rust en regelmaat nodig

Dat het niet goed gaat met Jan wisten de meesten pas begin dit jaar. De zanger vond dat zelf wel prettig, laat hij weten. Zo kon hij rustig werken aan zijn herstel. Hij heeft vijf weken in een kliniek in Spanje gezeten en woont inmiddels af en toe weer bij zijn gezin en huurt daarnaast een appartement zodat hij toch nog wat tijd alleen heeft. ,,Rust en regelmaat is wat op dit moment de klok slaat. Dat is waar ik op dit moment baat bij heb!”, laat hij weten. Toch zal Jan niet alleen maar rust kunnen hebben. Hij is samen met Chantal Janzen en Edsilia Rombley bezig met de voorbereidingen voor het Eurovisie Songfestival.

 

Meer DenD