Jan Smit stapt uit selectiecommissie Songfestival vanwege keuze voor Mia en Dion

Jan Smit vindt Mia en Dion nationale ramp
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De Songfestivalrel wordt groter en groter. Jan Smit, lid van de selctiecommissie, stapt eruit. Hoewel AVROTROS communiceerde dat de keuze voor het zangduo Mia Nicolai en Dion Cooper een unaniem besluit was, blijkt nu dat Jan Smit het daar níet mee eens was. Smit houdt niet van liegen en stapt eruit.

WAT EEN BLAMAGE!

Toen de selectiecommissie van het Songfestival afgelopen najaar moest beslissen wie namens Nederland zou meedoen aan het Eurovisie Songfestival in Liverpool, was Jan Smit de enige van de zes leden die tegen de keuze voor Mia en Dion was.

Uit de commissie gestapt

Door het besluit om de twee toch naar het Songfestival te sturen, voelde Jan zich niet langer op zijn plaats in de commissie. Daarom heeft hij besloten om eruit te stappen. Dat bevestigt een woordvoerder van AVROTROS aan het AD.

Inmiddels hebben Dion en Mia al twee keer behoorlijk vals gezongen. Er zijn grote twijfels of de twee wel in Liverpool, waar het Eurovisiesongfestival over een paar weken plaatsvindt, wel een behoorlijke prestatie kunnen neerzetten. Het liedje van Duncan Laurence is waarschijnlijk veel te moeilijk voor het gelegenheidsduo dat veel te laat is begonnen met samen oefenen.

Al langer bekend

Jan Smit verzorgt over drie weken nog wel het commentaar tijdens het Songfestival in Liverpool. Dit doet hij samen met Cornald Maas, die nog wel in de commissie zit. Het besluit van Jan is bij AVROTROS al langer bekend.

AVROTROS lijkt in een absolute crisis te verkeren rond het Songfestival. Volgens Duncan Laurence komt het allemaal goed met zijn beschermelingen, maar ondertussen is het vertrouwen in hen tot onder het nulpunt gedaald. AVROTROS heeft de organisatie overgenomen van de NOS. Er komt echter steeds meer druk op de omroep om weer een nationale voorronde te organiseren in plaats dat een groepje beslist over het liedje en de artiest.

Tags

DION COOPERJAN SMITMIA NICOLAISONGFESTIVAL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck