Jan Smit verdedigt presenteerkwaliteiten Dionne Stax

Door: DitjesenDatjes
14-10-2019

Dionne Stax kreeg vorige week bakken met kritiek nadat ze het Televizier-Gala presenteerde. Haar kleding was niet leuk, haar haar zat slecht en daarnaast was ze veel te serieus en niet spontaan genoeg. Jan Smit, die voorgaande jaren het gala presenteerde, neemt het voor Dionne op.

Gezeik

In het programma Beau zegt Jan Smit het volgende over de kritiek die Dionne kreeg: ,,Ik vind dat ze het prima gedaan hebben. Er is altijd gezeik. Toen ik daar stond was mijn bril niet goed, mijn haar te zwart, mijn pak niet goed of je spreekt met een dialect of je grappen zijn te scherp. Er is altijd iets en dat vind ik jammer.” Deels kreeg Dionne zoveel kritiek omdat haar naam vaak wordt genoemd in combinatie met het Eurovisie Songfestival. Zij is volgende de geruchten dé kanshebber om het evenement te presenteren. Kijkers van het gala waren dus extra kritisch, want volgend jaar kijken er 230 miljoen mensen naar ‘onze’ presentatoren.

Niet alleen Dionne, maar ook Jan Smit is volgens de geruchten favoriet. Hij geeft al jaren samen met Cornald Maas het commentaar tijdens het Eurovisie Songfestival, en dus heeft hij veel kennis van het evenement. Toch is het nog niet zeker dat Jan volgend jaar daar echt op het podium staat. ,,Ik mag er van alles over zeggen, maar ik kan er niks over zeggen en de media zijn er heel druk mee bezig, maar natuurlijk zou ik het een enorme eer vinden als ik gevraagd zou worden.” Wat wel zeker is, is dat zijn collega Cornald geen presentator wordt. Hij heeft laten weten liever het commentaar te blijven geven.

Meer DenD