Janboel in Den Haag kost Pauline Krikke haar kop

Pauline Krikke
Door: Jos La Grande
06-10-2019

De puinhoop in Den Haag met een uit de hand gelopen fik tijdens de laatste Oudejaarsnacht, waar de gemeente totaal geen grip op had, en een corruptiezaak waar twee wethouders van worden verdacht heeft burgemeester Pauline Krikke de kop gekost.

Daarmee is het cv van Krikke besmet. Daar zaten toch al wat krasjes op, maar in Den Haag bleek Krikke niet meer langer te handhaven.

Tot die conclusie is ze zelf gekomen dit weekeinde, waarschijnlijk na lichte druk van de commisaris van de Koning in Zuid-Holland. Overigens was er komende week een motie van wantrouwen aangenomen in de Haagse gemeenteraad en had ze toch moeten vertrekken.

Op haar Instagram zei Krikke vanmiddag: ,,Het valt mij zwaar, maar ik wil jullie het eerst vertellen”, aldus Krikke in haar boodschap aan de 500.000 inwoners van Den Haag.

Krikke, die met haar partner, woont in hartje Den Haag (en met haar hond) was in het verleden wethouder In Amsterdam, burgemeester van Arnhem en lid van de Eerste Kamer. Het directeursschap van het Amsterdamse Scheepvaartmuseum was echter een mislukking.

Voor Krikke is dit ‘gedwongen’ afscheid waarschijnlijk ook een afscheid van het bestuur en de politiek. Overigens was ze eerste burger zeer actief. Bijna elke dag had Krikke wel ontmoetingen met inwoners en trok ze de wijken in.

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen