Janine Abbring en Humberto Tan bij kanshebbers Sonja Barend Award

Door: DitjesDatjes
13-09-2021

Janine Abbring, Humberto Tan, Matthijs van Nieuwkerk en Özcan Akyol behoren tot de kanshebbers van de Sonja Barend Award. Maandag werd de longlist bekendgemaakt. De Sonja Barend Award gaat jaarlijks naar het beste televisie-interview.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Abbring maakt kans met haar interview met Alfred Birney bij Zomergasten, Tan voor zijn gesprek met Bibian Mentel in zijn talkshow, Van Nieuwkerk voor zijn interview met André van Duin bij Matthijs gaat door en Özcan Akyol voor zijn gesprek met Paul Witteman in Sterren op het doek. Andere kanshebbers zijn Kefah Allush, Twan Huys, Jorn Jonker, Margriet van der Linden, Cornald Maas, Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Zowel Tweebeeke als Jonker interviewde premier Mark Rutte.

De selectie is dit jaar samengesteld door tv-recensenten Yasmina Aboutaleb (de Volkskrant), Maaike Bos (Trouw), Arjen Fortuin (NRC) en Roy van Vilsteren (hoofdredacteur VARAgids). Sonja Barend reikt de prijs op 12 oktober uit in de talkshow Khalid & Sophie.

Eerdere jaren ging de Sonja Barend Award onder meer naar Coen Verbraak, Kefah Allush, Eva Jinek, Humberto Tan en Jeroen Pauw.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD