Janny overleeft ontsteking ternauwernood

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Het leven van Janny stond op z’n kop toen zij na een vakantie in Jordanië in het ziekenhuis belandde. Ze had een long- en hartvliesontsteking, die haar bijna fataal werd.

Paniek

De gezondheid van het Heel Holland Bakt-jurylid was zelfs zo kritiek dat ze een bijna-doodervaring heeft gehad. Toen ze op de Intensive Care lag gebeurde er iets bijzonders. Ze hoorde mensen om haar heen roepen ‘We raken haar kwijt, er moet nu iemand komen!”, en daarna verdween de pijn bij Janny. Ze voelde de stress van zich afglijden en steeg op uit haar eigen lichaam. Daarna zag ze zichzelf liggen op de operatietafel. ,,Dat was inderdaad een bijna-doodervaring die ik toen heb gehad”, zegt Janny tegen weekblad Story. ,,Dat is iets heel heftigs om mee te maken.”

Zicht

Op dit moment gaat het weer goed met Janny, maar ze heeft nog wel één gezondheidskwaal. Ze had een auto-immuunziekte waardoor ze helemaal blind kon worden. ,,Gelukkig is het zover niet gekomen, maar ,mijn optimaal is mijn zicht niet. Ik kan er echter goed mee omgaan en ondervind er weinig hinder van.”

Tags

BIJNA-DOODERVARINGGEZONDHEIDINTENSIVE CAREJANNY VAN DER HEIJDENZIEKZIEKENHUIS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck