Jelle de Jong vraagt Russische vriendin ten huwelijk

Jelle de Jong
Door: Vanessa Bontje
13-12-2019

Huwelijksklokken luiden voor Jelle de Jong (32) en zijn Russische vriendin Yulia Rasshivkina (40). De Soldaat van Oranje-hoofdrolspeler ging afgelopen woensdag tijdens een romantische rondvaart door Amsterdam op zijn knieën voor de circusartieste met wie hij, ondanks wat pauzes, bijna vijf jaar samen is.

,,Ze zei: ‘da’.”

,,Het was een hele mooie avond”, vertelt de aanstaande bruidegom. ,,We hadden prachtige muziek aan boord, voeren door een prachtig verlichte stad… Ja, toen was het moment daar en vroeg ik het. Ze zei: ‘da’.”

De liefde tussen Yulia en Jelle, die elkaar leerden kennen door gemeenschappelijke vriend Hans Klok, heeft heel wat stormen doorstaan. Eerder liet Jelle weten dat het door hun drukke agenda’s haast onmogelijk was elkaar te zien. Twee jaar geleden veroorzaakte dat een breuk, tot groot verdriet van beiden.

Hoe sterk hun band was, bleek doordat ze ondanks hun beëindigde relatie contact bleven houden. Het bloed bleef kruipen waar het niet kon gaan en de twee gaven het nog een kans. Deze wordt nu bekroond met een huwelijk.

Druk

Details over hun grote dag kan Jelle nog niet geven. ,,Eerlijk gezegd, was het al een hele klus om Yulia hierheen te krijgen zodat ik het haar kon vragen”, vertelt hij. ,,We zijn allebei erg druk. Ik met Soldaat van Oranje, filmen voor een project én het Wereldkerstcircus nu in Carré van Henk, Monica en Elisa van der Meijden met wie ik veel mee samenwerk.

Yulia heeft het op haar beurt druk met haar baan en allerlei gala’s. Maar: het is gelukt! We nemen rustig de tijd om ons verder voor te bereiden.”

Meer DenD