‘Jimmy Marley’ eerste kersthit van Frank Live

Frank Polak
Door: Jos La Grande
05-11-2020

,,Het is een kerstsong met een serieuze boodschap die heel goed past bij de kerstdagen”, zegt Frank Live over ‘Jimmy Marley’, zijn splinternieuwe kerstliedje dat hij vandaag lanceert.

De 45-jarige zanger uit Bruinisse, bekend in Zuid-West Nederland van zijn optredens, liep al een tijd rond met het plan om een Engelstalige christmas-song op te nemen. Niet in de categorie van de grijs gedraaide nummers van Bing Croby en Mariah Carey, neen, ‘eigen fabrikaat’ was het idee.

Dickens

Frank Polak, de werkelijke naam van de zanger, was alleen nog op zoek naar het ‘goede verhaal’ dat ook past in de huidige tijdsgeest. Dat is gelukt. Het werd de bijzondere geschiedenis van ‘Jimmy Marley’, dat zich afspeelt tegen een Dickens-achtig decor, met uiteraard een feel good-afloop.

Iedereen kent wel het kerstverhaal van de vrek Ebenezer Scrooge, een Christmas Carol opgeschreven door Charles Dickens. Kerstmis is de tijd om anderen gelukkig te maken en je hart te laten spreken. En dat is ook meteen de kern van dit kerstverhaal van Frank Live.

LEES OOK: Frank LIVE!: talent tot in zijn tenen aan vooravond doorbraak

In Nederland komt het de laatste jaren niet meer zo vaak voor dat er een poging wordt ondernomen om nieuwe, originele kerstsongs uit te brengen. Bovendien in de huidige Covid-19 periode zonder evenementen en optredens zijn artiesten terughoudend.

Arrangementen

‘Jimmy Marley’ werd voor Frank Polak geschreven door Patricia Geerling. Haar echtgenoot Will Geerling, een muzikale duizendpoot met een muziekstudio in Limburg, maakte de arrangementen. De videoclip werd opgenomen in het oude centrum van Valkenburg. Daar beleeft Jimmy Marley zijn eigen kerstgeschiedenis opnieuw, waarbij een briefje met zijn naam erop een cruciale rol speelt.

Zingende Trucker

Het grote publiek kent Frank Polak ook wel als De Zingende Trucker, omdat hij nog steeds regelmatig dwars door Europa toert. Als zanger van het Nederlandstalige lied, ballads en covers van Frank Sinatra, Willy Nelson, Neil Diamond, Engelbert Humperdick en Michael Bublé treedt hij op met veel succes. Ook zijn eigen ballad Jij behoort bij Mij maakte indruk op zijn fans. De concertreeks van Frank Live, die een maand geleden stond gepland, werd vanwege corona afgelast.

LUISTER EN KIJK NAAR ‘JIMMY MARLEY’ VAN FRANK LIVE:

Frank Polak
Frank Live (Polak) in concert.

Meer DenD