HILVERSUM – Jeroen Pauw en Eva Jinek hebben geweldig gescoord met hun verkiezingsprogramma van de afgelopen drie weken. Het duo is goed op elkaar ingespeeld, was spraakmakend en de gasten kregen (soms) een vlijmscherpe behandeling.

Waarom blijven Eva en Jeroen de dagelijkse talkshow op NPO 1 niet samen presenteren? Jeroen Pauw pakt echter maandag in zijn eentje de draad weer op, terwijl Jinek pas in juni weer op het scherm komt.

De afgelopen week keken er gemiddeld 1,2 miljoen mensen naar de show van Jeroen Pauw en Eva Jinek, terwijl Umberto Tan nog maar zo’n 741.000 kijkers wist te trekken.

Jinek is volgens haar vakgenoten notabene ook nog de beste presentator van 2016. Terwijl Pauw de prijs krijgt voor het programma 5 Jaar Later, in de categorie beste actuele programma.

Volgens de jury bewijst vooral de uitzending met voormalig PvdA-fractieleider Diederik Samsom dat het programma er na negen seizoenen “nog steeds toe doet. Pauw schept door zijn gevoelige, maar zeker niet larmoyante interviewstijl ruimte voor Samsom om kwetsbaar te zijn. Goede tv met weinig opsmuk die slim gebruikmaakt van oude fragmenten.”

De bekroning voor Pauw betekent dat Zondag met Lubach achter het net vis. De jury prijst het programma van Arjen Lubach wel als “een nieuwe manier van journalistiek bedrijven: met de juiste mix van lichte en serieuze onderwerpen wordt de tijdgeest vlijmscherp gefileerd.

BuzzE