Jinek stort nog verder in: ‘Nieuw dieptepunt’

Late night avontuur voor Eva Jinek voorbij?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De kijkcijfers van talkshow Jinek dalen met de week. Al geruime tijd gaat het niet goed met de kijkcijfers, maar gisteren beleefde Eva Jinek een nieuw dieptepunt: slechts 345 duizend mensen keken naar haar talkshow.

Haar overstap naar RTL 4 ruim twee jaar terug leverde Eva het riante jaarsalaris van ongeveer 1,4 miljoen euro op. In haar begintijd bij RTL 4 keken er bijna een miljoen mensen naar haar talkshow, maar tegenwoordig is dat vaak nog maar de helft. Gisteren trok ze zo weinig kijkers, dat ze niet eens een plekje in de kijkcijfer top 25 bemachtigde.

‘Niemand kijkt meer’

Het geld blijft binnenstromen, maar inmiddels presenteert ze wel de slechts bekeken talkshow van de avond. Ze scoorde slechter dan HLF8, waar gisteren 351 duizend kijkers naar keken.

En dat terwijl Vandaag Inside gisteren kon rekenen op wel 1,3 miljoen kijkers. Dat betekent dat maar liefst een miljoen kijkers meer naar de VI-heren keken dan naar Jinek. ,,Jeetje, niemand kijkt meer naar Jinek?”, vraagt een kijker zich af op Twitter. ,,Minder dan HLF8, dat is wel een nieuw dieptepunt voor de talkshows. Maar gemiddeld zit ze op 600k toch? Vind ik ook niet meer denderend zoals vroeger.”

‘Kijker lijkt Jinek te boycotten’

Kennelijk vond bijna heel Nederland Vandaag Inside gisteren interessanter dan Jinek. Hoewel VI altijd al kan rekenen op meer kijkcijfers, had het gisteren vermoedelijk te maken met het excuses dat Johan Derksen moest maken voor zijn uitspraken eerder deze week.

De ophef over Derksen werd gisteren ook nog besproken in Jinek. ,,Jinek wilde een boycot op Vandaag Inside maar de kijker lijkt nu Jinek te boycotten. Lachen om homevideo’s trok nog meer kijkers”, aldus een kijker.

Forse daling in salaris?

Overigens eindigt het contract van Eva in 2024, wat betekent dat ze volgend jaar om de tafel moet met Peter van der Vorst. Volgens insiders zal ze fors teruggaan in salaris. ,,Peter zal Eva’s contract niet onder dezelfde voorwaarden verlengen”, onthulde een directe insider onlangs in weekblad Story. ,,Eva zal fors terug moeten gaan in salaris om haar talkshow te behouden.”

Maar dat is een zorg voor later, want Eva verdwijnt komende tijd van de buis vanwege haar lange vakantie. Maandag zal Beau van Erven Dorens het stokje overnemen en in augustus wordt hij opgevolgd door Renze Klamer. Eva keert pas weer terug in december, hopelijk met een hoop méér kijkers.

Tags

DERKSENDIEPTEPUNTEVA JINEKJINEKJOHAN DERKSENVANDAAG INSIDEVI

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck