Jinek vraagt Ernst Kuipers naar ‘muiterij’ Diederik Gommers

Ernst Kuipers
Door: Eva Steins
22-01-2021

Ernst Kuipers en Diederik Gommers bleken begin deze week lijnrecht tegenover elkaar te staan toen Gommers zijn twijfels uitsprak over de avondklok. Nu vraagt Jinek Kuipers naar opheldering over de situatie…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dinsdag reageerde Kuipers ronduit verbijsterd bij OP1 aan tafel, nadat Gommers bij Jinek liet weten tegen een avondklok te zijn. De dag erna trok Gommers zich terug en onthulde hij toch wél voor een avondklok te zijn. Jinek vroeg zich gisteravond was of Diederik teruggefloten zou zijn.

Paniek

Eva nam gisteren het moment om Kuipers te ondervragen over de verdeeldheid.

,,Ernst Kuipers, je pleitte bij onze collega’s van het programma Op1 vóór een avondklok, terwijl Diederik Gommers hier bij mij aan tafel zat en daartegen was”, aldus Jinek.

,,Daarna was er een soort implosie in Nederland: Ernst Kuipers en Diederik Gommers waren het niet eens”, grapte de presentatrice. ,,Niemand begreep het nog, paniek overal, een heel nieuwe soort crisis. Had Diederik andere cijfers gezien dan jij, Ernst?”

Ernst reageerde grinnikend op haar stelling. ,,Nee, Diederik had geen andere cijfers gezien. Diederik zit ook in het OMT. Voordat Diederik hier zat en ik bij Op1, hadden we ook dezelfde figuren met elkaar bekeken. Diederik zit in het OMT en waarom hij hier met een ander advies komt, weet ik niet.”

Wellicht heeft Diederik moeite met de maatregel, verklaart Ernst. ,,Wat wel zo is: dit soort maatregelen, zoals een avondklok, zijn eigenlijk draconisch. Het komt op een bijzonder moment, want de besmettingen zijn duidelijk omlaag en de ziekenhuisbesmetting neemt ook iets af.”

Meer DenD