Johan Derksen MOET excuses maken: ‘Anders verdwijnt VI van de buis’

Einde voor VI?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Hoewel Johan Derksen zei dat hij niet van plan is zijn excuses aan te bieden voor het ‘kaars-verhaal’ dat hij vertelde in Vandaag Inside, lijkt hij geen andere keus te hebben. ,,Hij moet excuses maken anders wordt hij van de buis gehaald.”

Derksen bekende dinsdag in Vandaag Inside dat hij begin jaren zeventig een dronken, bewusteloze vrouw heeft gepenetreerd met een kaars.

Bewusteloos

,,Die juffrouw lag bewusteloos op een bank, en er stond zo’n grote kaars, die hebben we erin gestopt en zijn we weggegaan”, vertelde hij. Derksen benoemde zelfs nog dat hij er in deze tijd een gevangenisstraf voor zou krijgen. ,,Technisch gezien kan een officier van justitie het als verkrachting uitleggen.”

Derksen weigert excuses

Zijn bekentenis leidde tot enorm veel ophef. Velen vinden de uitspraken van Derksen zo schokkend, dat ze vinden dat hij van de buis gehaald moet worden. Maar aan het AD liet Johan weten geen excuses aan te bieden.

,,Ik trek er geen woord van terug, ik bied ook mijn excuses niet aan. Het is een jeugdzonde die ik heb opgebiecht, daarmee heb ik me kwetsbaar opgesteld. Ik ben er niet trots op, maar ik heb gezegd wat ik heb gezegd. Het gebeurde in de tijdgeest van toen.”

‘Ik heb haar daarmee niet gepenetreerd’

In de uitzending van gisteren van Vandaag Inside kwam Derksen nogmaals terug op zijn verhaal. Hij vindt dat hij met zijn verhaal puur een context wilde schetsen van de jaren 70. ,,In de context van wat er nu gebeurt en hoe er nu op gereageerd wordt, heb ik willen stellen hoe dat in de jaren 70 ging. Ik vind het een beetje laf als ik zelf mijn hand niet in eigen boezem steek, dat ik zo’n Johnny aan de hoogste boom hang.”

Ook het verhaal zelf stelde hij bij. ,,Het was zo’n hele grote kaars, op zo’n grote sokkel. Die hebben we tussen haar benen gezet. Die stond de lucht in. Ik heb haar daarmee niet gepenetreerd. Maar het blijft onbeschaafd. Ik heb gewoon willen aantonen dat het tijdsbeeld zo was, terwijl je daar nu voor neergesabeld wordt.”

Tóch een excuses

Nu blijkt dat Derksen vanavond alsnóg met een excuses komt, zo heeft Talpa Network laten weten in een korte verklaring. Volgens Yvonne Coldeweijer worden er anders stappen ondernomen.

,,Het blijkt al een beetje uit het persbericht, maar heb bevestigd gekregen dat de mannen van VI excuses MOETEN maken, omdat ze anders van de buis zullen worden gehaald”, meldt Coldeweijer in Instagram Stories. ,,Gedwongen door Talpa dus. John is woest.”

Tags

DERKSENJOHAN DERKSENJOHNNY DE MOLONDER VUURVANDAAG INSIDE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck